Storend weerstation

woensdag, 17 juli 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.telegraaf.nl/binnenland/21737060/__Storing_door_weerstations__.html?cid=rss .
16 juli 2013

Storing door weerstation met lege batterijen


AMERSFOORT -
Draadloze weerstations bij mensen thuis veroorzaken regelmatig storingen op afstandsbedieningen van auto's, babyfoons of garagedeuren. Daarvoor waarschuwt het Agentschap Telecom dinsdag.

De problemen ontstaan meestal wanneer de batterijen van deze populaire zomergadget vervangen moeten worden, legt een woordvoerster uit. Door de te lage spanning blijven de weerstations dan een continu signaal uitzenden waardoor andere draadloze apparatuur in de omgeving niet meer werkt.
De laatste jaren gebruiken mensen steeds meer draadloze apparaten in huis. Het Agentschap krijgt wekelijks wel een melding van iemand die klaagt dat zijn deurbel of afstandbediening niet goed werkt vanwege een vermeende netwerkstoring.
Dit terwijl dergelijke apparatuur die werkt met vergunningvrije frequenties, helemaal niet onder verantwoordelijkheid van de waakhond valt. „Klagers moeten niet bij ons zijn”, benadrukt de zegsvrouw.
Soms ontstaat wel veel lokale opschudding over draadloze apparatuur, erkent zij. In 2011 spraken bewoners in Flevoland bijvoorbeeld een tijd lang van het 'Spook van Emmeloord': auto's wilden niet meer op en van het slot, startonderbrekers blokkeerden en autoalarmen gingen spontaan af. De oorzaak van deze mysterieuze verschijnselen was onbekend.
Onderzoek van Agentschap Telecom wees later uit dat het probleem veroorzaakt werd door een draadloze barcodescanner van een retailer in de omgeving. Deze had een klein defect, waardoor de scanner stoorde op andere draadloze toepassingen.
Om te voorkomen dat er meer spoken nagejaagd moeten worden, adviseert het Agentschap iedereen om bij klachten eerst te inventariseren of er mogelijke stoorzenders in de omgeving zijn. In negen van de tien gevallen lost het vervangen van de batterijen het probleem op. Mocht dat niet helpen, dan kan het beste contact worden opgenomen met de leverancier van het product.

Toch wel fijn als je thuis alles bedraad hebt, dan heb je geen last van die storende signalen, tenzij de stralingsintensiteit zo hoog is dat ons lichaam er last van heeft.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie