Veenendaal: Zendmast van veertig meter bij Panhuis

dinsdag, 16 juli 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Venendaalse Krant
15 juli 2013


Nabij de sportvelden van GVVV op sportpark Panhuis wordt een telecommunicatiemast van veertig meter hoog geplaatst. Weliswaar op een andere plek dan aanvankelijk gepland. De nieuwe plek voor plaatsing van de mast is de voormalige post van wijkbeheer, bij het gemaal.

Tegen de plek die eerst in gedachten was, aan de rand van een oefenveld, kwamen bezwaren van GVVV en Sportservice. Ook omwonenden hadden bezwaar en dat had onder meer te maken met het zicht op de mast. Ook over de straling kwamen vragen.

Wethouder Arianne Hollander sluit niet uit dat de gemeente een tweede informatiebijeenkomst moet houden omdat door aanwijzing van de nieuwe locatie voor de mast andere omwonenden eveneens willen worden voorgelicht. Het bereik op de nieuwe plek is volgens de wethouder nog steeds goed.

Vanwege de permanente discussie over de straling van telecommunicatieapparatuur heeft het gemeentebestuur jaren geleden besloten de masten niet tussen woningen te plaatsen. Volgens critici tast deze apparatuur de levenskwaliteit aan. Normen/aanbevelingen houden enkel rekening met het thermisch effect van de straling en niet met andere thermische uitwerkingen. Wetenschappers hebben geen aantoonbaar verband kunnen ontdekken tussen de straling rond masten en eventuele gevolgen voor de volksgezondheid.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie