Petitie: Schreeuw om aanpak straling

maandag, 10 juni 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.sallandcentraal.nl/article.php?action=showarticle&id=41976 .
10 juni 2013


Er moeten veranderingen doorgevoerd worden in het beleid rondom electrosmog, dat vindt Marloes van Mensvoort. Ze is één van de mensen achter petitie-electrosmog.nl, een actie om een beter bewustzijn te creëren over de gevolgen van straling van bijvoorbeeld gsm, wifi en de ipad.

“In tegenstelling tot wat veel gedacht wordt, is er alle ruimte en mogelijkheid om een alternatief te bedenken voor de schadelijke, ongezonde straling van Gsm, Wifi, Dect, Umts en I-Pad. Dat deze technieken met hun schadelijke uitwassen ons steeds meer en overvloediger omringen, terwijl aangetoond is dat de straling afkomstig van deze apparatuur vaak verantwoordelijk is voor hoofdpijn, concentratie en geheugenproblemen, slaapklachten, een waas in het hoofd, hartkloppingen, oorsuizen en nog tal van andere ongemakken, is niet iets om tevreden bij achterover te gaan zitten,” stelt Van Mensvoort. “Het is een groot experiment op de mens en alle natuurlijke processen, waarbij de mogelijke uitkomst zij weerga niet kent. Waren we nu maar kritisch, of had de overheid niet zelf miljardenbelangen bij de verdere uitrol van deze techniek, dan hadden we waarschijnlijk allang de industrie wat kritscher bejegend en hadden we daardoor een ‘mensvriendelijker’ systeem gehad.”

“Nederland kent de hoogste stralingsnorm van heel de wereld. Ideaal voor de industrie. Hier kan gewoon alles! In de meeste van ons omringende landen wordt ondertussen aan voorlichting gedaan en gewaarschuwd (vnl aan zwangerem ouderen, kinderen) om zeer zorgvuldig met deze technieken om te springen of ze beter in het geheel te vermijden,” aldus Van Mensvoort. “In Nederland is echter een groots opgezette protestactie nodig om een enkele Umts-mast bij een school te kunnen verwijderen. Ook wordt hier vrolijk en zonder zich enigzins te verdiepen in deze technologie Wifi uitgerold in scholen. Terwijl de Europese raad ons toch echt geadviseerd heeft om Wifi en Gsm om scholen te verbieden om diverse gezondheidsredenen.”

Van Mensvoort: “ Men moet gedacht hebben; ‘Onwetende burgers klagen tenminste niet’. Ondertussen is het eerder een tikkende tijdbom. Allang is bekend dat veel klachten en ook kankersoorten zijn oorsprong hebben bij een dosis Hoogfrequente straling. Dat we niet altijd direct de effecten merken hebben we al eens gezien bij ontwikkelingen rondom roken en asbest.”

Het kan anders volgens Van Mensvoort: “Mensen denken ongeïnformeerd dat het niet anders kan. En verslaafd aan hun eigen speelgoed, durft de gemiddelde Nederlander niet eens kritisch te zijn. Echter, er is een mogelijkheid voor een gezonder alternatief. Dit komt enkel tot stand wanneer de consument wat kritischer en bewuster wordt van de mogelijke gevaren van zijn technologische apparatuur. Tegelijkertijd dient de stralingsnorm (het vrijbriefje voor de industrie) zo spoedig mogelijk bijgesteld te worden opdat de industrie een prikkel krijgt om met iets beters (lees; gezonders) te komen en hier niet eerst een generatie de dupe van wordt. Zoals met asbest. Daar niemand nog verantwoordelijkheid neemt en u niet geinformeerd wordt, waarmee u zelf verantwoordelijkheid zou kunnen nemen over u en de mensen die u lief zijn, is deze petitie gemaakt.”

Tenslotte doet Van Mensvoort een oproep: “Help mee om Nederland zover te krijgen dat het gesteund wordt in haar eigen beleid en we gebruik kunnen maken van deze technologie zonder de misselijke keerzijde. Ondersteun dit en deel op www.petitie-electrosmog.nl .“Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie