Ypestein: C2000 zendmast, protest

dinsdag, 23 april 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.heiloo-online.nl/nieuws/7962-c2000-zendmast-bij-ypestein .
22 april 2013

C2000 zendmast bij Ypestein


HEILOO - De komst van een C2000 zendmast bij Ypestein zorgt voor commotie bij omwonenden. Men wil de zendmast tegenhouden.

De rijksoverheid heeft het besluit genomen om een C2000 zendmast te plaatsen aan de Ypesteinerlaan, naast het terrein van de firma Liefting, tegen de straat aan, voor de wei met paarden.

Deze mast, van 40 meter hoog, zou er binnen nu en 3 maanden komen. De zendmast is een vergunningsvrij bouwwerk en wordt op gemeentelijke grond geplaatst.

Ongerust
''De bewoners van de omliggende panden worden ingelicht op een later tijdstip en kunnen in principe geen bezwaar maken tegen het plaatsen van de zendmast'', weten een aantal bezorgde inwoners. De lange termijn gezondheidsrisico’s zijn nog onbekend. ''Uit onderzoeken blijkt echter dat gezondheidsrisico’s mogelijk aanwezig zijn binnen een straal van 2 km van de C2000 zendmast.''

''De nabijgelegen panden zullen in waarde dalen Bovendien zijn er vast goede alternatieve locaties te vinden die zich niet aan de rand van een woonwijk bevinden. Aangezien het gemakkelijker is om de plaatsing van een zendmast tegen te houden, dan de mast op een later moment te laten verplaatsen, willen we nu onze stem laten horen.''Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie