Ziggo rolt hotspot-functionaliteit landelijk uit

woensdag, 17 april 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: tweakers.net/nieuws/88547/ziggo-rolt-hotspot-functionaliteit-landelijk-uit.html .
17 april 2013

Door Joost Schellevis, woensdag 17 april 2013 10:19, views: 15.728 • Feedback

Ziggo gaat de hotspot-functie, waarmee abonnees kunnen internetten via routers van andere abonnees, uitrollen naar alle wifi-routers van klanten. Desgewenst kunnen abonnees de functionaliteit uitzetten. Daarnaast gaat de provider de snelheden verhogen.


Na een pilot in Groningen gaat Ziggo de hotspot-functionaliteit verder uitrollen, zo heeft de kabelaar bekendgemaakt tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Later dit jaar zal deze naar alle abonnees met een router die wifi ondersteunt, worden uitgerold. Alleen abonnees met routers zonder wifi zullen de functionaliteit begrijpelijkerwijs niet krijgen, laat woordvoerder Gradus Vos weten.

Op het gastnetwerk kunnen maximaal 20 mensen gebruikmaken van de internetverbinding van een Ziggo-klant. Daarbij krijgt het verkeer van de klant zelf voorrang, en desgewenst kunnen gebruikers de functionaliteit uitzetten. Of het uitzetten van de hotspot-functionaliteit op de eigen router betekent dat gebruikers niet meer kunnen inloggen op 'hotspots' van andere Ziggo-klanten, heeft de provider nog niet besloten.

Daarnaast maakt de provider bekend de snelheid van zijn pakketten te zullen verhogen. Wat de nieuwe snelheden zullen gaan worden, kan de provider desgewenst nog niet aangeven. De provider zegt wel de afstand met dsl-aanbieders te willen vergroten. Onlangs verhoogde UPC de internetsnelheden naar maximaal 200Mbps. Ziggo draaide in de afgelopen periode 387,8 miljoen euro omzet; dat is een groei van 0,2 procent.

Klinkt niet goed, 't zal de stralingsemissie wel verhogenLees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie