Google-bril Glass niet voor kinderen
donderdag, 31 oktober 2013 - Categorie: Berichten Nederland
Bron: www.nu.nl/gadgets/3398933/google-bril-glass-niet-kinderen.html .
16 april 2013
Google waarschuwt dat de bril Glass niet bedoeld is voor kinderen onder de 13 jaar, dat mensen die een bril dragen hoofdpijn kunnen krijgen en dat mensen die een ooglaseroperatie hebben ondergaan eerst hun dokter moeten raadplegen.
Google-bril Glass Fotoserie Video
Dat blijkt uit informatie die Google dinsdag gepubliceerd heeft.
Glass is een augmented reality-bril die informatie zoals nieuws, foto's en video's kan projecteren voor de ogen van de gebruiker.
Naast een waarschuwing voor het gebruik van Glass deelde Google een lijst met specificaties. Hoewel niet alle details over de hardware bekend zijn, is in ieder geval duidelijk dat de bril een 5 megapixel-camera krijgt die in een resolutie van 1280x720 pixels video's kan schieten.
Het scherm dat geprojecteerd wordt is volgens Google vergelijkbaar met een 25 inch HD-scherm op ongeveer 2,43 meter afstand. De daadwerkelijke resolutie ligt op 640x360 pixels.
Verder beschikt Glass over wifi, bluetooth en 16 GB aan flashopslag. De accu zou een volledige dag moeten mee gaan bij 'gemiddeld gebruik'. Wat dat inhoudt is niet bekend, maar het opnemen van video zal de accuduur verkorten. Gebruikmaken van locatiediensten en sms kan alleen als er een telefoon (met minimaal Android 4.0.3) aan Glass gekoppeld is.
Apps
Google heeft inmiddels ook een Application Programming Interface (API) uitgebracht. Met dit pakket kunnen ontwikkelaars aan de slag met het bouwen van apps voor Glass. Bovendien is in de applicatiewinkel Google Play inmiddels ook de app MyGlass te vinden. Met deze app kan de bril vanaf een gekoppelde telefoon bestuurd worden.
Tot slot maakte Google bekend dat ontwikkelaars die vorig jaar als eerste een testexemplaar besteld hebben, deze op zeer korte termijn geleverd zullen krijgen. De productie is inmiddels begonnen. De verwachting is dat consumenten de bril nog eind dit jaar kunnen aanschaffen. De prijs is onbekend.
2de bron:
stralingsleed.jouwweb.nl/google-glass-of-digibril .
okt. 2013
Google Glass of Digibril
Wat is het?
Google Glass is een bril waar een draagbare mini-computer ingebouwd is. Een bril die eruit ziet als een smalle haarband met neusvleugels in het midden. Een bril zonder glas, met een verdikte rechter brillenpoot en naast je rechteroog een gebogen stuk plastic met aan het eind een doorzichtig stukje plexiglas: het beeldscherm. Het beeldscherm gemonteerd op een mini- projector. Het stukje plastic reflecteert wat de projector toont in het oog van de drager van de bril. De bril ziet er erg futuristisch uit en iedereen die het zal dragen, valt beslist op! Moet je natuurlijk wel willen!
Hoe werkt het?
De digibril geeft informatie weer zoals op een smartphone, maar dan handsfree. De draadloze verbinding wordt gemaakt via WiFi en Bleutooth. De e- mailtjes en SMS’jes, die op een gekoppelde draadloze telefoon binnen komen kunnen meteen getoond worden. Het versturen van een bericht gaat door de tekst te dicteren (stemherkenning).
De zijkant van het gebogen stuk plastic is het besturingssysteem en dus het touchpad.
De nadelen?
1.De Google Glass maakt gebruikt van verschillende technologieën voor draadloze communicatie. De smartphone maakt gebruik van 2G, 3G en bij velen al van 4G. De digibril van WiFi en Bleutooth welke hogere frequenties hebben.
voor foto en nette tabel zie bovenstaande link
Stralingsbron
Frequentie (MHz)
Gepulst
BlueTooth onversterkt
2.402 - 2.480
Ja, digitaal
BlueTooth versterkt
2.402 - 2.480
Ja, digitaal
WiFi 2/11 Mbit/s
2.400 - 2.483,5
Ja, digitaal
WiFi 54 Mbit/s
5.150 - 5.350
Ja, digitaal
WiFi 54 Mbit/s
5.470 - 5.725
Ja, digitaal
Stralingsbron
Frequentie
(MHz)
Gepulst
GSM 900 basisstation
935-960
Ja, digitaal
GSM 1800 basisstation
1805-1880
Ja, digitaal
UMTS basisstation
2110-2170
Ja, digitaal
LTE basisstation
800/1800/2600 mhz
Ja digitaal
Note: de meeste smartphone hebben ook WiFi en Bleutooth, maar die zitten niet zo dicht bij de ogen) en het slaapbeen en hebben minder straling.
2.De twee slaapbeenderen (os temporale) zitten aan de zijkant van het hoofd. Daar vormen de verschillende delen ervan de uitwendige gehoorgang, de inwendige gehooropening, de gewrichtskom voor de onderkaak en aanhechtingplaatsen voor verschillende spieren. Het slaapbeen wat een opening in de schedel heeft en wat de slaap tot een kwetsbare plek maakt. Achter de slaapbeenderen ligt de hypofyse. De hypofyse, een klier midden in het hoofd onder de hersenen. De hypofyse vervult een belangrijke bij de regulering van een groot aantal hormonen.
Strafbaar: Dat de slaap als kwetsbare plek van de menselijke schedel algemeen bekend is, werd in 2006 door de procureur-generaal mr. Machielse aangehaald in de door hem genomen conclusie in een cassatiezaak voor de Hoge Raad met betrekking tot noodweerreces en voorwaardelijk opzet tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel (arrest HR 19 september 2006). In deze strafzaak werd gesteld dat de verdachte, gezien de wijze waarop deze heeft gehandeld en de plaatsen van het lichaam (slaap) waar deze het slachtoffer had geraakt, zou willens en wetens geweest zijn. De kans dat door dit misdrijf het slachtoffer, als gevolg van dat handelen, zwaar lichamelijk letsel kon krijgen, maakte de verdachte schuldig! Plaats voor verdachte het woord: provider, overheid en Gezondheidsraad.
3.De Google Glass geeft zelfs wanneer het op ‘inactief’ staat, nog aanzienlijke EMV.
4. De bril zal een vibrerend element hebben. Een onderdeel om het geluid van de bril naar de gebruiker te brengen via bone conduction technology. Deze technologie transporteert het geluid via de botten in de schedel naar het middenoor, zodat het daar omgezet wordt in geluid. De hersenen interpreteren het dan als spraak en/of muziek.
Waarschuwing: ook de Google Glass is niet getest voor de middellange- en lange termijn op gezondheid.
Ik durf het bijna niet te vermoeden, maar het lijkt er inderdaad op dat de bevolking moet krimpen!!
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie