Peuters aan de tablet

dinsdag, 09 april 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.admanager.nl/nieuwsbericht/11893/peuters-aan-de-tablet?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+AdmanagerSearchMarketingNieuws+ .

Een op de drie een-jarige kinderen speelt geregeld of vaak op een tablet. Dat blijkt uit onderzoek onder duizend ouders met kinderen tussen 0 en 7 jaar, verricht door stichting Mijn Kind Online in opdracht van Mediawijzer.net. In 2012 was dit nog een op de acht een-jarigen. Bij de driejarigen is dit zelfs al meer dan de helft van de kinderen. Het merendeel van de ouders is positief over mediagebruik van hun kinderen. Ze zeggen dat het goed is voor de ontwikkeling van hun kind en voor later op school. Vooral educatieve spelletjes, geheugenspelletjes en filmpjes zijn populair. Vaders vinden het zelf belangrijker dan moeders om samen met hun ukkies op digitale media te spelen.


Opvallend is dat meer dan een derde (39%) van de ondervraagde ouders media in zet als rustmoment voor zichzelf of tegen verveling van het kind (37%), terwijl zowel moeders (46%) als vaders (40%) liever hebben dat hun kind met iets anders bezig is dan met digitale media. Vooral moeders geven de voorkeur aan gewoon speelgoed boven digitale media. Vaders hebben er minder problemen mee. Ruim een op de drie kinderen speelt vaak met een smartphone als die in het gezin aanwezig is. Dit geldt zowel voor de jongste ukkies als voor de kleuters. Twee op de drie peuters weet al precies wat ze moeten doen om geluidjes of bewegingen op het scherm van de tablet te krijgen. En vier op de tien tweejarigen weet al hoe ze een computer moeten opstarten of afsluiten of hoe ze met een mobiele telefoon moeten bellen.

Het rapport “Iene Miene Media 2013″ is vandaag gepresenteerd bij de start van de Media Ukkie Dagen. De Media Ukkie Dagen is een jaarlijkse campagne van Mediawijzer.net die zich richt op de mediaopvoeding van peuters en kleuters. Deze dagen worden dit jaar voor de tweede keer gehouden en duren van 8 t/m 17 april. Remco Pijpers, directeur stichting Mijn Kind Online: ´Ouders zijn betrokken mediaopvoeders, maar weten nog niet altijd hoe ze invulling moeten geven aan die mediaopvoeding van hun kind of wat geschikte media zijn.

Het aantal kinderen met ADHD of autisme zal nog wel toenemen



Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie