GRONINGEN: Vragen over stadscentrum breed WiFi netwerk

zaterdag, 30 maart 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: groningenstad.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/7277/vragen-stadscentrum-breed-wifi .
28 maart 2013

zie ook:
Artikelen/7225/india_overzichtsartikel_over_invloed_rf_straling_op_bio-_en_ecosystemen .


en:
webwereld.nl/nieuws/113908/dierenpartij-eist-verbod-stadswifi-vanwege-straling.html .

en:

www.nu.nl/internet/3385082/dierenpartij-wil-stadswifi-verbieden-angst-straling.html .

De Partij voor de Dieren stelt opnieuw vragen aan het college over straling, deze keer naar aanleiding van het feit dat de firma Bullseye WiFi van plan is in het hele centrum van de stad een gratis WiFi netwerk aan te leggen.

Fractievoorzitter Gerjan Kelder wijst het college op het feit dat er bij de Universiteit Wageningen op dit moment onderzoek wordt gedaan naar de effecten van straling op bomen. Op basis van het voorzorgsprincipe en met een beroep op de Algemene Plaatselijke Verordening, waarin een verbod op het aantasten van groen is opgenomen, zou het college kunnen onderzoeken of er mogelijkheden zijn het netwerk te verbieden.

Daarnaast wil Kelder weten of er in onze stad ook mensen wonen die last hebben van electrogevoeligheid, een vrij recente ziekte waarbij mensen lichamelijke klachten krijgen die het gevolg lijken te zijn van overgevoeligheid voor straling. Het initiatief van Bullseye WiFi betekent slecht nieuws voor deze groep. Kelder wil ook weten wat het stralingsniveau is
van dit netwerk.

De Partij voor de Dieren heeft voor het eerst in 2011 vragen gesteld over straling, toen naar aanleiding van de zieke kastanjebomen. In de ons omringende landen en deelstaten zijn de normen voor straling vaak veel strenger dan in Nederland.

Prima dat de Partij voor de Dieren dit doet. Als ze dat landelijk zouden doen, dan zijn ze de Partij voor de Dieren en MensenLees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie