Nieuw-Vennep: Statenleden willen UMTS-mast ergens anders

zaterdag, 13 april 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.dichtbij.nl/haarlemmermeer/regionaal-nieuws/artikel/2732996/statenleden-willen-umtsmast-ergens-anders.aspx .
12 april 2013


NIEUW-VENNEP - CDA-Statenlid Cees Broekhoven en zijn PvdA-college Gohdar Massom hebben er bij Gedeputeerde Staten (GS) en het college op aangedrongen de plannen voor het plaatsen van een UMTS-mast in de bebouwde kom van Nieuw-Vennep te heroverwegen.
Broekhoven en Massom, die beiden uit Nieuw-Vennep komen, roepen in een gezamenlijk ondertekende brief zowel GS als het college van Haarlemmermeer op om 'het plaatsen van de geplande UMTS-zendmast buiten bebouwd gebied van Nieuw-Vennep te stimuleren.

Overeenstemming
KPN en Haarlemmermeer kwamen onlangs tot overeenstemming over de plaatsing van een bijna 40 meter hoge zendmast op de hoek van de Eugenie Prévinaireweg en de Zichtweg in hartje Nieuw-Vennep. De mast is noodzakelijk omdat de dekking van mobiele telefoons in met name Getsewoud onder de maat zou zijn.

De omwonenden van de geplande locatie zijn op z'n zachtst gezegd niet blij met de keuze. Zij vrezen onder meer gezondheidsproblemen door de straling die de mast uitzendt. Daarnaast zijn ze van mening dat een dergelijke hoge mast niet past in het straatbeeld op die plek. Om de plannen tegen te houden hebben ze onder meer een actiecomité opgericht.
---------------------------------------------------------------------------------
Nieuw-Vennep: Buurt in verzet tegen komst van UMTS-mast
Bron: HoofddorpseCourant.nl 28 maart 2013


NIEUW-VENNEP - Bewoners van de directe omgeving van de Eugenie Prévinaireweg en Zichtweg in Nieuw-Vennep zijn faliekant tegen het plan van de KPN om ten oosten van de Nieuwerkerkertocht een UMTS-mast te plaatsen. Dat gaan zij vanmiddag ook duidelijk vertellen aan de gemeenteraad tijdens een inspraakbijdrage. Zij willen dat de bouw van de mast wordt tegengehouden.Bewoonster Lenie Kroon zegt dat de buurt de locatie voor de nieuwe UMTS-mast uit deze krant heeft moeten lezen. Zij vindt het zacht gezegd nogal slordig dat bewoners niet op de hoogte zijn gesteld van de plannen. Het kostte daarna bovendien de nodige moeite om bij de gemeente de juiste informatie boven water te krijgen.
De KPN is in Nieuw-Vennep al jarenlang op zoek naar een geschikte locatie voor een zendmast. De reden is dat er in de nieuwbouwwijk Getsewoud onvoldoende dekking zou zijn. Het telefoniebedrijf zou het liefst in het Zomerpark een nieuwe mast neerzetten, maar dat vindt de gemeente geen goed idee. Een 40 meter hoge mast zou het rustige beeld van het park alleen maar verstoren, zo heeft het college van burgemeester en wethouders geoordeeld.

De locatie op de kruising van de Eugenie Prévinaireweg en Zichtweg is wat de gemeente betreft de beste oplossing. De KPN heeft daar inmiddels ook mee ingestemd. Maar die keuze is voor de omwonenden dus nog geen uitgemaakte zaak. Volgens Lenie Kroon heeft één van de buurtbewoners met zijn mobiele telefoon heel Getsewoud rondgereden. Toen bleek dat er overal goed bereik was. Het argument van de KPN om het bereik in Getsewoud te verbeteren is dus onzin, zo stelt de verontruste buurt. “ Er zijn heel veel mensen hier in de omgeving die er last van krijgen als die mast er komt’’, zo meent Lenie Kroon.

Een woordvoerder van de gemeente stelt dat de wijkraad op de hoogte was van de nieuwe locatie van de zendmast. Daarnaast is volgens hem de KPN verantwoordelijk voor de informatie aan de bewoners. Er is inmiddels wel een brief de deur uit aan de buurt.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie