Leidsendam: Woningcorporatie plaatst UMTS-mast ondanks protest bewoners

vrijdag, 22 maart 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Haaglanden - Noord dichtbij 22 maart 2013

www.dichtbij.nl/haaglanden-noord/lifestyle/zorg-en-welzijn/artikel/2683745/woningcorporatie-plaatst-umtsmast-ondanks-protest-bewoners.aspx .

LEIDSCHENDAM-VOORBURG - Ondanks het feit dat een meerderheid van de bewoners tegenstemden, zal woningcorporatie ViDomes alsnog een UMTS-mast plaatsen op het complex De Dillenburgh. Tegenstanders vrezen dat de mast gezondheidsklachten kan veroorzaken, er zijn echter niet genoeg tegenstemmen om de antenne-installatie wettelijk tegen te houden.
Bewoners van De Dillenburgh mochten via een formulier stemmen of zij het eens waren met de plaatsing. Van de 109 bewoners stemden er uiteindelijk 52 tegen en 34 voor. De tegenstanders hadden echter de helft van de stemmen plus één nodig om de mast tegen te houden. Bovendien stemden 22 bewoners niet, deze werden automatisch meegenomen als voorstemmer.

Gezondheidsklachten
Een meerderheid van de bewoners vreest dat de mast voor gezondheidsklachten kan zorgen. Bovendien zou de mast binnen een straal van 300 meter van twee kleuterscholen staan. De zaak is inmiddels ook aangegeven bij wethouder Mijdam (Ruimtelijke ontwikkeling).

Leefbaarheidsproject
Omdat de mast nu geplaatst wordt kunnen de bewoners van De Dillenburgh wél rekenen op een deel van de opbrengst die ViDomes ontvangt( tussen de 4.000 en 9.000 euro). Dit bedrag wordt besteed aan leefbaarheidsprojecten in en rondom de flat.

Een voorbeeld van onbehoorlijk bestuur, één van de vele helaas.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie