WiFi niet veilig!

maandag, 04 maart 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Stadsblad Utrecht 3 dec. 2012

Een beetje laat zijn we op onderstaand verhaal attent gemaakt. Wel een goede zaak dat zo'n verhaal ook gepubliceerd wordt.


En overal verschijnen gratis WiFi punten om draadloos te kunnen internetten. Maar weten we wel dat WiFi de gezondheid behoorlijke schade kan geven? Onze overheid ontkent het maar die ontkennen wel vaker dingen om er jaren later op terug te komen. Mensen denk aan u zelf!

Persbericht.

Wat is WiFi?

WiFi staat voor draadloze data- overdracht: digitaal gegevens versturen door de lucht via elektromagnetische straling. Draadloos internetten waar je maar wilt met de laptop, tablet of smartphone.

De naam Wifi(wiefie)is afgeleid van Hi-Fi, wat staat voor High Fidelity( hoge betrouwbaarheid). Omdat Wifi draadloos gebruik betreft staat de Wi voor wireless en maakt een geheel van Wireless Fidelity: WiFi.

WiFi maakt het mogelijk om op korte afstand draadloos gegevens te versturen en lijkt daardoor ideaal voor thuis, kantoor en school. Maar ook in winkels, bibliotheken, ziekenhuizen, vliegvelden, publieke gebouwen en staddelen. Want WiFi straling is in tegenstelling tot TV- en radiostraling sterk genoeg om door beton heen te gaan. Op veel plekken zijn inmiddels WiFi punten (hotspots) geplaatst zodat gasten, klanten, scholieren en toeristen vaak gratis gebruik kunnen maken van draadloos internet.

Is WiFi straling een gevaar voor de gezondheid?

Omdat WiFi zo nieuw is, zijn er nog geen studies gedaan naar de lange-termijn effecten van WiFi. Er zijn echter wel duizenden studies gedaan naar de gezondheidseffecten van mobiele telefoons en zendmasten. Uit die studies blijkt o.a. dat de straling van mobiele telefoons kanker kan veroorzaken. En de frequentiegolf van Wifi is vergelijkbaar met de frequentiegolf welke nodig is voor mobiele telefonie! Daarnaast ervaren een toenemend aantal mensen gezondheidsklachten van Wifi waaronder o.a. misselijkheid, hoofdpijnen, algehele vermoeidheid, oorsuizingen, slapeloosheid en concentratieproblemen. WiFi straling gaat gewoon dwars door het menselijk lichaam heen. Deze straling tast celwanden aan. WiFi straling verstoort het natuurlijk energieveld van een lichaam wat kan leiden tot extreme vermoeidheid en een verzwakt immuunsysteem.
Vooral kinderen zijn kwetsbaar omdat hun zenuwstelsel en hersenen zich nog ontwikkelen. Op scholen met wifi worden ze ‘bestraald’, in winkelcentra’s maar ook thuis waar ze draadloos op de laptop werken of de tablet gebruiken. De router wordt niet uitgeschakeld ‘s nachts en kinderen verblijven dan 24/7 (dag én nacht!) in de straling.

Maar waarschuwt onze overheid dan niet?
Verschillende Europese landen hebben uit voorzorg maatregelen genomen om hun burgers tegen overmatige blootstelling van straling te beschermen. In Frankrijk is het sinds 2010 om gezondheidsredenen voor kinderen tot 14 jaar verboden om op school een mobiele telefoon te gebruiken. Eveneens geen WiFi in schoolgebouwen vindt een burgemeester in Frankrijk en verbied Wifi in scholen. Landen als België, Duitsland en Engeland informeren hun bevolking over de gezondheidsrisico’s van mobiele telefoons (smartphones) en geven advies hoe de blootstelling aan straling kan worden verminderd.
Ook in Israël werd in maart 2012 een wet aangenomen die bepaalt dat mobiele telefoons, maar ook reclame-uitingen, een waarschuwende tekst moeten bevatten dat een mobiele telefoon straling genereert die schadelijk is voor de gezondheid, met name voor kinderen.
En onze overheid vindt geen reden om te waarschuwen.

In tegenstelling tot wat de WiFi industrie beweert, WiFi is NIET veilig!

Bronnen:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V1yJLyi3n7U#! .

www.deweekkrant.nl/artikel/2012/december/03/wifi_niet_veilig_/ .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie