Valkenswaard: Zendmastenbeleid in de maak

maandag, 04 maart 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: ED.nl 1 maart 2013

VALKENSWAARD - Providers moeten zo veel mogelijk samen een zendmast gebruiken. Lukt dat niet dan moeten zendmasten komen op bestaande gebouwen of bouwwerken.

Als ook dat geen optie is bekijkt de gemeente Valkenswaard welke locatie het meest geschikt is voor de plaatsing van een vrijstaande zendmast. Deze moet dan komen aan de rand van een wijk, wijkontsluitingsweg of gebiedsontsluitingsweg. De zendmast moet zo veel mogelijk uit het zicht komen te staan. Ook moet zo veel mogelijk rekening worden gehouden met de afstand tot woningen. De beoogde locatie voor de mast wordt getoetst aan de welstandnota. Dat zijn de uitgangspunten van het college van Valkenswaard voor het kiezen van een locatie voor een zendmast.

Als de gemeente een locatie voor een zendmast met antenne-installatie op het oog heeft, informeert zij de inwoners van de wijk. Zij krijgen een informatiepakket over zendmasten en een stemformulier. Op dat formulier kunnen inwoners die bezwaar hebben tegen plaatsing van de mast dat kenbaar maken. De gemeente gaat ervan uit dat inwoners die het formulier niet invullen geen bezwaar hebben tegen plaatsing van de zendmast. De gemeente betrekt de uitslag van de stemprocedure bij het besluit over de beoogde locatie.

Met het nieuwe zendmastenbeleid dat wordt ontwikkeld wil de gemeente zo veel mogelijk draagvlak krijgen voor de plaatsing van een zendmast in de gemeente. De raad buigt zich in april over de uitgangspunten voor het zendmastenbeleid.

Dat er een beleid komt is een goede zaak. Nu nog de gezondheidsaspecten meenemen.

www.ed.nl/regio/valkenswaard/zendmastenbeleid-valkenswaard-in-de-maak-1.3691549 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie