Wijchen: UMTS-mast op terrein voormalig AZC

dinsdag, 29 januari 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gelderlander 29 jan. 2013

WIJCHEN - KPN mag van het Wijchense college van burgemeester en wethouders een mast voor mobiele telefonie (UMTS) plaatsen op het terrein van het voormalige asielzoekerscentrum.

Dit ligt aan de westrand van Wijchen, net buiten de bebouwde kom. B en W geven toestemming omdat Wijchen werkt volgens het 'ja tenzij-principe': aan verzoeken van burgers of bedrijven wordt voldaan, tenzij er sterke argumenten zijn om dit niet te doen. En die zijn er hier niet volgens het Wijchense college. B en W stellen dat de dekking voor mobiele telefonie in het betreffende gebied aanzienlijk zal verbeteren. Ook vindt het college het goed dat de mast gebruikt kan worden door andere providers.

Om de ruimtelijke impact te beperken wordt de mast tussen hoge bomen geplaatst en worden de hekken en schakelkasten in groen uitgevoerd. De plaatsing van telefoniemasten is controversieel omdat er mensen zijn die zeggen dat de UMTS-straling schadelijk is.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie