Asten: Locatie UMTS-mast ongeschikt

zaterdag, 09 februari 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Eindhovens Dagblad 8 febr. 2013

De alternatieve locatie voor de UMTS-mast aan de Venbergweg in Asten, in de achtertuin van een buurtbewoonster, is door KPN onderzocht en niet geschikt bevonden. De locatie biedt niet dezelfde dekking voor het netwerk van KPN als de huidige beoogde locatie.

Tevens laat het bestemmingsplan het niet toe om een zendmast te plaatsen op de alternatieve locatie.

Het lot van de omwonenden lijkt nu definitief bestempeld, aangezien er geen andere uitweg meer lijkt te zijn. De omwonenden doen er al tijden alles aan om de komst van de zendmast te voorkomen. De zendmast zou mogelijk ongewenste effecten kunnen hebben op de gezondheid en hij zou het uitzicht van de bewoners belemmeren.

Een eerdere poging om de bouw van de zendmast te stoppen door een bezwaar in te dienen bij de beroep- en bezwaarcommissie leverde niets op. KPN heeft nu in principe vrij baan om de zendmast te gaan bouwen. De vergunning is door de gemeente Asten verleend.

Eerder bericht:
Asten: Mogelijk andere plek UMTS-mast
Bron Eindhovens Dagblad 11 jan. 2013


ASTEN - De UMTS-mast die KPN wil plaatsen aan de Venbergweg in Asten, krijgt mogelijk een andere plek. Met die verplaatsing, op een perceel dat een kilometer verder ligt, zouden omwonenden die bezwaar maken tegen de plaatsing tevreden zijn.

Het bezwaar van de bewoners was het verstoorde uitzicht, zoals tijdens een hoorzitting bleek. Een buurtbewoonster bood aan de mast in haar tuin te plaatsen. Het ging dus om het uitzicht, geen woord over de mogelijke gevaren voor de gezondheid. Maar hopen dat de buurtbewoonster niet elektrogevoelig wordt, met zo'n mast in haar tuin.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie