Eibergen: Gemeentebelangen en PvdA willen andere plek voor zendmast.

zondag, 30 december 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Tubantia 27 dec. 2012

GB en PvdA: andere plek zendmast

EIBERGEN - Gemeentebelangen en Partij van de Arbeid willen dat de gsm-zendmast die KPN ten oosten van Eibergen wil, niet in het Kerkloobos komt. De fracties werken aan een motie daartoe.

Wat zowel Gemeentebelangen-raadslid Ursula Drexhage als PvdA-college Hans Pelle dwarszit, is dat de gemeente samen met KPN is uitgekomen op uitgerekend het bos dat wijlen burgemeester G.H. Smits bij zijn dood in 1924 als wandelgebied aan de Eibergse gemeenschap schonk. Smits bepaalde dat er nooit alcohol mocht worden verkocht en de paden ten allen tijde toegankelijk moesten blijven, tenzij er zwaarwegende argumenten waren om dat laatste te verbieden. Na zonsondergang en voor zonsopgang mag je er nu officieel niet komen, voor de rest is het bos vrij toegankelijk. Voor de zendmast van KPN hoeven geen paden te worden afgesloten of verlegd, maar er worden wel enkele bomen gekapt.

Om onduidelijke redenen heeft de gemeente in een publicatie slechts over vijf berken gerept, terwijl ter plaatse nog allerlei andere bomen moeten verdwijnen om er de mast te kunnen plaatsen. Met de nazaten van burgemeester Smits is niet overlegd; KPN wilde de mast liever dichter bij de bebouwde kom, maar in overleg met ambtenaren is een hoekje van het bos aangewezen om er de mast meer uit het zicht te plaatsen. De gemeente wil eigenaar van de grond blijven en als ooit de mast verdwijnt, het bos er weer laten dichtgroeien.

Meer in De Twentsche Courant Tubantia, editie Achterhoek van vrijdag 28 december 2012.
Voor het origineel met een video van de plek en de rest van het Kerkloobos zie:
www.tubantia.nl/regio/achterhoek/gb-en-pvda-andere-plek-zendmast-1.3582102 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie