Rijdende magnetrons in Rotterdam en in de Achterhoek. Commentaar Stopumts.

vrijdag, 14 december 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Commentaar Stopumts: Eigenlijk is het te gek voor woorden.

In 2011 beoordeelt de Wereldgezondheidsorganisatie radiofrequente elektromagnetische velden als mogelijk kankerverwekkend (net zoals DDT, al jaren verboden in Nederland) en aansluitend doet de Nederlandse overheid totaal niets om de bevolking hierover in te lichten. Het Kennisplatform Elektromagnetische Velden zwijgt bovendien in alle talen en verzuimt grootschalige waarschuwingscampagnes op touw te zetten. Ondertussen worden diezelfde radiofrequente velden in steeds grotere mate uitgerold over de nietsvermoedende bevolking in bussen, treinen, stadscentra, scholen, universiteiten ja zelfs ziekenhuizen.
Hoe zou het toch komen dat de kankerstatistieken de laatste 10 jaar onrustbarend stijgen (NRC 11 dec 2012 pp. 3,7)?
Welke nieuwe milieu-invloed is daarvoor verantwoordelijk?


Bron: Nu.nl 13 dec. 2012

Rotterdamse bussen krijgen gratis internet

ROTTERDAM - De bussen van RET die in Rotterdam en omgeving rijden, krijgen gratis wifi aan boord.

Busreizigers kunnen nu al in sommige bussen gratis mobiel internetten en naar verwachting kan dat rond de kerst in alle bussen, zegt een woordvoerster van vervoersbedrijf RET.

In november is de vervoerder begonnen om zijn hele vloot in fases van de benodigde apparatuur te voorzien.

Op belangrijke overstappunten van de RET komen digitale servicezuilen waarop actuele reisinformatie op te vragen is. De zuilen kunnen ook printen. Tijdens kantooruren is het bovendien mogelijk om een medewerker op afstand te spreken.

De eerste zuil wordt komende week geplaatst op metrostation Kralingse Zoom. Er komen er in totaal 13 in het hele RET-gebied van Rotterdam, Lansingerland, Ridderkerk, Krimpen aan den IJssel, Maassluis en delen van Dordrecht.

Eerder dit jaar startte vervoersbedrijf GVB al een proef met gratis internet in Amsterdamse trams. Connexxion rustte in 2011 al dertien bussen die in Friesland rijden uit met draadloos internet.

Voor het origineel zie:
www.nu.nl/internet/2977066/rotterdamse-bussen-krijgen-gratis-internet.html .

Bron: Tubantia 8 dec. 2012

Gratis wifi in treinen Achterhoek

Arriva-directeur Anne Hettinga bood de Provincie het gedicht aan om de start van het treinvervoer van Arriva in de Achterhoek te vieren

RUURLO - Treinpassagiers in de Achterhoek kunnen met ingang van zondag gratis het internet op. De hagelnieuwe treinen van Arriva zijn voorzien van wifi en stopcontacten voor laptops.

Vanaf de eerste dag zijn voor de reiziger direct een aantal zichtbare verbeteringen merkbaar

Arriva neemt zondag de treindiensten in de Achterhoek over van Syntus. Dat werd zaterdagmiddag 'gevierd' in de Orangerie in Huize Ruurlo.
Speciaal voor deze startbijeenkomst heeft dichter Ingmar Heytze een gedicht geschreven, ‘Bewegen door Achterhoek Rivierenland, waarin hij de schoonheid van het reizen in de Provincie beschrijft. In aanwezigheid van ruim 60 personen bood Arriva-directeur Anne Hettinga in Ruurlo de Provincie Gelderland dit gedicht aan om de start van het treinvervoer van Arriva in de Achterhoek te vieren.

''Vanaf de eerste dag zijn voor de reiziger direct een aantal zichtbare verbeteringen merkbaar zoals een verbeterde dienstregeling en gratis WiFi. Daarnaast zijn er vroegere en latere reismogelijkheden en wordt er in de avonduren ieder half uur gereden tussen Doetinchem en Winterswijk'', aldus Hettinga. Ook hebben alle coupé's airco. Arriva zet 24 hagelnieuwe treinstellen in op de lijnen in de Achterhoek en in het Rivierenland

De multimodale concessie Achterhoek Rivierenland heeft een looptijd van tien jaar met een optionele verlening van vijf jaar. De contractwaarde bedraagt 1 miljard euro. Naast de start van het treinvervoer inAchterhoek Rivierenland op 9 december, start Arriva op deze dag ook met het treinvervoer op de
Vechtdallijnen en met het busvervoer in Zuid - Holland Noord en de concessie Noord- en Zuidwest- Fryslân en Schiermonnikoog.

Arriva Nederland maakt deel uit van de Arriva Groep. Deutsche Bahn is eigenaar van de Arriva Groep. Arriva is een exploitant van personenvervoer. Met rond de 47.500 werknemers is het bedrijf actief in 12 Europese landen. Arriva Nederland verzorgt het trein- en busvervoer in de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Noord-Brabant en Zuid-Holland. Naast trein- en busvervoer exploiteert Arriva samen met Koninklijke Doeksen de Waterbus in Zuid-Holland en is zij actief in de Nederlandse touringcarbranche als Arriva Touring.

Voor het origineel zie:
www.tubantia.nl/regio/achterhoek/gratis-wifi-in-treinen-achterhoek-1.3551216 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie