Verslag ''informatieavond'' Haaren. GGD en Antennebureau: ''Gaat u rustig slapen''.

woensdag, 21 november 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Op 21 nov. 2012 ontving de redactie van Stopumts onderstaand verslag:

----------------------------------------

Als grootouder van mijn kleinzoon welke naar de verbrede school in Haaren zal gaan ben ik naar de informatie avond gegaan .

Ik vind het een vreemd idee dat ondanks alle terughoudendheid in de omliggende landen een Gemeente besluit om een nieuwe school te gaan bouwen op 75 Mtr. afstand van een UMTS mast, ik kan echter weer gerust gaan slapen want er is niks aan de hand volgens Marieke van Ballegooj van de GGD en Bart Huizing van het antennebureau.

Dhr. Huizing legde uit dat de veldsterktes op de nieuw te bouwen locatie minder zijn dan op de huidige locatie van de school ( in het centrum met masten op de Kerk) dit is gemeten door het ''onafhankelijke'' agentschap telecom, daarnaast was er nog de troost dat er vlak naast een mast minder straling is van je mobiel e.d. zeker als de mast hoogfrequent is geeft deze minder belasting,( hoe dichter bij de mast en liefst hoogfrequenter des te beter) er werd dan ook meteen een pleidooi gehouden voor ieder in huis zijn eigen zendmastje.

Mevrouw Ballegooj van de GGD stelde mij gerust met de mededeling dat de gemeten waarden wel 50 keer lager zijn dan de maximale waarden welke de WHO nog als geschikt acht. Dat deze waarden gebaseerd zijn op de thermische effecten, en niet de biologische is verder niet aan de orde. Dat de limieten in omliggende landen anders liggen heeft te maken met het beleid van dat land, en geldt niet in Nederland.

Daarnaast staat zij gewoon te liegen als zij verteld dat er geen wetenschappelijke onderzoeken zijn die de schadelijk aantonen, maar om dit uit te sluiten is het ministerie met een eigen onderzoek begonnen in combinatie met ZonMw , in 2014 komt hier het resultaat van, Zij heeft het vertrouwen dat bij gebleken schadelijkheid dan alles aangepast gaat worden , gezien de crisis en beleid tot nu toe heb ik dit vertrouwen wat minder.

De mensen die nu last hebben van deze frequenties worden echter serieus genomen, althans de klachten want het probleem zit dan tussen de oren en kan behandeld worden.

Voor de mensen en artsen die weten dat er bij minder straling , minder klachten zijn, zullen dus tot ergens in 2014 moeten wachten om serieus genomen te worden.
Als ik voorstel aan de Gemeentraad om een informatieavond te verzorgen omtrendt de mogelijke biologische effecten om zo tot een weloverwogen besluit te komen , vind de wethouder dit niet nodig,( het zou waarschijnlijk alleen maar de plannen verstoren) De landelijk erkende organisaties geven tenslotte een advies en er is geen reden om dit te wantrouwen.

Ik vind het schokkend om te zien dat er gewoon niet de waarheid wordt verteld , en dat daarnaast een besluit doorgedrukt wordt ondanks de berichten over de invloed van straling op scholen, en uiteindelijk is er niemand aansprakelijk niet de Gemeente ( die weigert alle voor en nadelen af te wegen, althans de desbetreffende wethouder ) en ook niet het Antennebureau dat niet de volledige informatie geeft, en tenslotte ook niet de GGD die de z.g. wetenschap volgt en tenslotte het beste met je voorheeft.
Ook al wordt de rest is slaap gesust, het houd mij toch wakker en alert.

Eric Busman
www.verenigingels.nl

Wij van Vereniging Els zijn op zoek naar stralingsarme plekken, weet u een plek
met slecht mobiel bereik en wat te huur of leeg staat, dan horen wij dit graag.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie