KPN ziet de bui hangen.

woensdag, 07 november 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Connexie 6 nov. 2012

'KPN heeft koper Duitse zendmasten gevonden'

Auteur: Joost Biederman

Operator KPN lijkt er in geslaagd te zijn een koper te vinden voor zijn verzameling mobiele telefonie zendmasten in Duitsland (eigendom van de Duitse KPN-dochter E-Plus). Dit stelt het financiële persbureau Bloomberg vandaag in een bericht.

American Tower wordt volgens Bloomberg de gelukkige nieuwe eigenaar van de KPN-zendmasten in Duitsland. Het Amerikaanse bedrijf is exploitant van meer dan 49.000 zendmasten wereldwijd. Naar verluidt, zou American Tower een maximaal 400 miljoen euro willen neertellen voor de KPN-masten. De Zweedse investeringsmaatschappij EQT Partners zou tot voor kort eveneens in de biedingsrace zitten, maar is inmiddels afgehaakt. Een andere geïnteresseerde partij, de investeringsmaatschappij Macquarie was al eerder uit de biedingstrijd gestapt.

KPN is sinds juli dit jaar bezig met de verkoop van zijn zendmasten in Duitsland verkopen. De Zwitserse bank UBS begeleidt de transactie. De operator is van plan de zendmasten uiteindelijk weer te leasen van de nieuwe eigenaar. Het is nog niet duidelijk wat KPN gaat doen met de opbrengst van de verkoop.

Voor het origineel zie:
www.connexie.nl/actueel/5542/kpn-heeft-koper-duitse-zendmasten-gevonden.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie