Zendmast zorgt voor discussie op Terschelling.

dinsdag, 23 oktober 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Skylgenet 22 okt. 2012

Zendmast zorgt voor discussie op Terschelling

De mogelijke komst van een nieuwe zendmast op Terschelling zorgt voor veel discussie. KPN wil een nieuw mast plaatsen in Midsland.

De KPN wil een nieuwe, 40 meter hoge, zendmast plaatsen in Midsland. Met het plaatsen van die nieuwe mast wil het telecombedrijf de slechte dekking op het eiland oplossen. De dekking op het oostelijke- en middendeel van het eiland is nu zo slecht, dat zelfs gevreesd wordt voor de veiligheid van de eilanders.

“Eilanders en toeristen kunnen hulpdiensten in noodgevallen moeilijk of zelfs helemaal niet bellen”, schrijft NU.nl. “Ook de huisartsen van Midsland kampen met een slechte dekking”, voegt de Leeuwarder Courant daaraan toe.

De gemeenteraad was al akkoord met het plaatsen van de mast, maar toch komt die er voorlopig niet. Zo’n 35 eigenaren en bewoners van recreatiewoningen in de omgeving hebben, volgens de Leeuwarder Courant met bijstand van advocaten, bezwaar aangetekend tegen de komst van de mast. Zij zijn volgens NU.nl/ANP bang voor stralingsgevaar en landschapsbederf.

Raadslid Marika Spanjer van de PvdA op Terschelling riep de bezwaarmakers op nog eens goed na te denken over hun bezwaren tegen de bouw, zo schreef Omrop Fryslân eerder deze maand al. In de gemeenteraad deed ze de oproep vooral niet uit het oog te verliezen dat de slechte dekking gevaarlijke situaties kan opleveren.

Zolang de bezwaarprocedures lopen, kan telecombedrijf KPN nog niet starten met de bouw van de nieuwe mast.

Voor het origineel met verscheidene commentaren zie:
www.skylgenet.nl/nieuws/2012/10/zendmast-zorgt-voor-discussie-op-terschelling/ .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie