Vodafone krijgt hoofdpijn van de femtocellen.

zondag, 21 oktober 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: GSM Helpdesk Nederland 19 okt. 2012

SignaalPlus van Vodafone geplaagd door problemen

Het idee klinkt mooi: een eigen UMTS antenne voor een beter bereik op plekken waar het Vodafone netwerk wat slechtere dekking heeft. SignaalPlus zou het antwoord moeten zijn maar kampt met problemen.

Auteur: Tim Wijkman

Sinds begin september biedt Vodafone in Nederland onder de naam 'SignaalPlus' zogenaamde 'femtocellen' aan. Dit zijn mini UMTS antennes die in huis of op kantoor geplaatst kunnen worden. Deze femtocellen vebeteren de indoor dekking van het Vodafone netwerk, zorgen voor een snellere internet verbinding en voor een stabielere en betere gesprekskwaliteit. Vooral in gebieden waar het Vodafone netwerk wat minder dekking heeft, zou SignaalPlus een uitkomst zijn... Vermits het natuurlijk werkt...

SignaalPlus van Vodafone maakte een vliegende start. Zelfs op de radio waren commercials te horen voor het nieuwe product. Dat heeft ondertussen naar schatting duizenden consumenten en bedrijven doen besluiten een SignaalPlus femtocell aan te schaffen. Grote groepen mensen hebben echter problemen met de Femtocellen van Vodafone. De klantenservice van Vodafone wordt overspoeld met klachten, het consumenteforum van Vodafone loopt vol met problemen en ook bij GSM Helpdesk Nederland hebben zich de afgelopen weken tientallen Vodafone klanten gemeld met problemen.

De problemen variëren van het niet kunnen registreren van een femtocell, tot het niet kunnen beheren van een femtocell. Daarnaast zijn bij GSM Helpdesk Nederland ook gevallen bekend waarbij accounts van meerdere Vodafone klanten door elkaar heen lijken te lopen. Door deze problemen raakt een klant met een femtocell de volledige controle over zijn femtocell kwijt, waardoor deze niet werkt of voor de hele omgeving open staat.

Ook zijn er gevallen bekend van klanten waarbij de femtocell enkele dagen functioneerde en daarna miraculeus zijn verbinding kwijtraakte en niet meer terug kon vinden.

Ondanks vele pogingen van GSM Helpdesk Nederland om de specifieke woordvoerder voor SignaalPlus van Vodafone te spreken te krijgen, is dit tot op heden nog niet gelukt. Mogelijk ook niet bereikbaar vanwege een niet werkende femtocell? De klantenservice van Vodafone zucht en steunt ondertussen letterlijk hoorbaar op het moment dat klanten bellen met problemen of klachten over SignaalPlus, wat aangeeft hoe groot het probleem is.

Er is echter een sprankje hoop, zo moesten wij vernemen van een medewerker van Vodafone die de tweedelijns klantenservice bemand. Volgens deze medewerker gaat Vodafone dit weekend de registratieserver voor Femtocellen aanpassen waarmee de problemen voor de grootste groep klanten opgelost moet zijn. Een kleine groep klanten blijft echter ook na deze wijziging problemen houden, zo is de verwachting. Omdat Femtocellen op postcode geregistreerd moeten worden vanwege regelgeving rondom het 112 alarmnummer, vallen een aantal klanten buiten de boot waarvan de postcode nog niet in de systemen van Vodafone aanwezig is. Laat dit nu net vaak de plekken zijn waar Vodafone zelf ook geen bereik heeft omdat het hier vaak gaat om nieuwbouwwijken, nieuwbouwprojecten of plattelandsgebieden...

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Zie het originele artikel op:
www.gsmhelpdesk.nl/read.php?id=7683 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie