Bommelerwaard: Nog geen locatie voor GSM-mast in Nieuwaal

dinsdag, 09 oktober 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Het Kontakt 8 okt. 2012

Nog geen locatie voor GSM-mast in Nieuwaal

NIEUWAAL • “Het kan toch niet waar zijn dat er in Afrika hele stammen rondhuppelen met een mobiel met volledig bereik en wij in de dorpen verstoken blijven van een goede ontvangst?”

Engelina van Steenbrugge maakt zich nog steeds boos over het slechte bereik met provider KPN in Nieuwaal, Zuilichem en de andere dorpen in de gemeente Zaltbommel.
Haar partij, het CDA, heeft er aanvullende vragen over gesteld aan het college. “Er is namelijk nog steeds geen GSM-mast in Nieuwaal. Erger nog: welstand heeft een negatief advies gegeven over de beoogde locatie. Daarna is een andere plek gevonden, maar daar had een andere instantie weer bezwaar tegen. Al met al is er dus nog steeds geen vooruitgang. We zijn weer terug bij af”, constateert Van Steenbrugge.

Ze wil van burgemeester en wethouders weten waarom het advies van de welstandscommissie is gevolgd, terwijl het college daartoe niet verplicht is. Ook vraagt het CDA wat de geplande vervolgstappen zijn om te komen tot een geschikte locatie voor de zendmast in Nieuwaal en tot soepele vergunningverlening.

Actieplan
Het liefst zou het CDA zien dat de gemeente een actieplan start om de GSM-bereikbaarheid binnen alle dorpen aan te pakken. “Het pas opgerichte dorpsplatform van Nederhemert heeft de slechte ontvangst inmiddels als prioriteit gesteld. En recent bleek tijdens de carrousel-on-tour dat ook de ontvangst in Aalst droevig is. De iPads die we als gemeenteraad in gebruik hebben, konden niet of nauwelijks verbinding krijgen.”

Onveilig
Behalve dat het niet van deze tijd is dat dorpsbewoners buiten moeten gaan staan om een SMS-je te versturen of een telefoongesprek te voeren, is het volgens de christen-democraten ook onveilig. Een ambulance kan niet of te laat worden opgeroepen en inwoners kunnen zich niet aansluiten bij SMS Alert of Burgernet.

Daarnaast is het in deze situatie niet zinvol dat vrijwilligers die kunnen omgaan met een AED zich aanmelden bij AED Alert. Daarmee wordt het AED-apparaat in Nieuwaal, dat sinds kort op een plek hangt die 24 uur per dag bereikbaar is, niet optimaal gebruikt.

Voor het origineel zie:
www.hetkontakt.nl/bommelerwaard/nieuws/nog-geen-locatie-voor-gsm-mast-in-nieuwaal .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie