Hoofddorp: Overleg over UMTS-mast in Getsewoud in een impasse

vrijdag, 28 september 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Hoofddorpse Courant

HOOFDDORP - Het overleg tussen de gemeente en provider KPN over de plaatsing van een UMTS-mast in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep verkeert in een impasse. Dat zei wethouder Michel Bezuijen van Ruimtelijke Ordening vorige week tijdens de raadsvergadering.

PvdA-fractievoorzitter Tom Horn stelde de kwestie aan de orde. Hij was naar een informatieavond in Getsewoud-Zuid geweest over de inspanningen van KPN om alsnog een UMTS-mast neer te zetten in de wijk. Die kwestie speelt overigens al sinds 2004. Toen sprak de gemeenteraad haar veto uit over de bouw van een UMTS-mast aan de Laan van Berlioz, omdat er een kinderdagverblijf in de buurt is.

KPN liet het er niet bij zitten en stapte naar de rechter. Die heeft de gemeente opdracht gegeven om te kijken of er geen alternatieve locaties te vinden zijn. Wethouder Bezuijen zei vorige week dat er sindsdien veel gesproken is met KPN: we zitten in een patstelling. Ik zie op dit moment weinig mogelijkheden.

Volgens Tom Horn zijn er tijdens de bewuste informatiebijeenkomst nog wel mogelijke plekken genoemd. KPN wil graag een UMTS-mast neerzetten in de wijk, omdat de dekking gering is.

Voor het originele bericht zie: www.hoofddorpsecourant.nl/plaatsnamen/hoofddorp/index.htm .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie