Oude Pekela: C2000 antennemast op hoogste punt

dinsdag, 25 september 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Om de radiodekking van het digitale communicatiesysteem C2000 te verbeteren worden er op het moment vele nieuwe C2000 antennemasten opgericht, zo ook in Oude Pekela.

Bron: Oost-Groningen actueel.nl

C2000 antennemast in Oude Pekela op hoogste punt
Auteur: Redactie 104Media

OUDE PEKELA - Het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) laat in Oude Pekela een nieuwe antennemast plaatsen voor het landelijk communicatienetwerk C2000. De extra antennemast komt aan De Akkers in Oude Pekela en de werkzaamheden zijn bijna afgerond.
Communicatie bij ongelukken, branden en andere incidenten
De extra antennemast is noodzakelijk voor goede onderlinge communicatie van politie, brandweer en ambulancediensten tijdens verkeersongelukken, branden of andere ernstige incidenten die via het noodnummer 112 worden gemeld. Het landelijk netwerk bestaat uit meer dan 500 antennemasten en zorgt voor communicatie op de plek waar dringend hulp nodig is.

Betere dekking
De extra antennemast in Pekela is nodig om het huidige geografische bereik (dekking) te verbeteren. Dat is nodig voor snelle en goede hulpverlening en zorgt voor veiligheid van burgers en hulpverleners in nood. Een goede werking van het communicatienetwerk is cruciaal, het redt levens bij ernstige incidenten!

Vooronderzoek
In 2010 heeft de minister van VenJ een C2000 verbeterplan gepresenteerd, onder andere voor de dekking. Via nauwkeurig vooronderzoek in de afgelopen maanden vastgesteld dat aan De Akkers in Oude Pekela een extra antennemast nodig is.

Voor het originele bericht: www.oostgroningenactueel.nl/nieuws/15568/C2000-antennemast-in-Oude-Pekela-op-hoogste-punt.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie