Nieuw-Vennep: KPN tart B&W met halsstarrige houding.

donderdag, 20 september 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Haarlems Dagblad 19 sept. 2012

KPN wil umts-mast nog steeds bij rotonde Getsewoud-Zuid

NIEUW-VENNEP - Telecombedrijf KPN wil nog steeds een umts-mast neerzetten bij de rotonde Laan van Berlioz-Componistenweg in Getsewoud-Zuid. Dat bleek woensdag tijdens een bewonersavond in Activiteitencentrum ’In ’t Zomerpark’.

Het bedrijf wilde die mast al in 2004 op die plek neerzetten, maar daar gaf het Haarlemmermeerse college van B en W toen geen toestemming voor. Vorig jaar deed KPN een nieuwe poging door naar de rechtbank te stappen om alsnog een vergunning te krijgen voor de plaatsing.

De rechters vonden toen dat de betrokken partijen met elkaar rond de tafel moesten om kennis en informatie met elkaar te delen. Dat is gebeurd. Maar nader tot elkaar lijken ze niet te zijn gekomen. Het college wil nog steeds geen toestemming geven voor plaatsing van de mast, werd woensdagavond duidelijk. B en W zien de locatie niet zitten vanwege de ’maatschappelijke onrust’ en de ’geschiedenis’ van de locatie. Sommige bewoners vrezen dat een umts-mast gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

En de geschiedenis: in 2003 kwamen na een ongeval met een tractor op de rotonde twee kinderen om het leven. Het is niet de goede plek, vindt het college.
KPN ziet de locatie bij de rotonde juist als de beste haalbare optie, bleek tijdens een presentatie van Lidewij van Steenoven. Het bedrijf wil een betere dekking in Getsewoud-Zuid, een zogeheten probleemgebied. ,,Wij krijgen klachten van klanten in de wijk dat ze onvoldoende bereik hebben’’, aldus Van Steenoven.

Het complete bericht staat in Haarlems Dagblad, editie Haarlemmermeer, van donderdag 20 sept. 2012.

Voor het origineel zie:
www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/haarlemmermeer/article17980723.ece/KPN-wil-umts-mast-nog-steeds-bij-rotonde-Getsewoud-Zuid?lref=sp1 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie