'Aantal onbekende boomaantastingen neemt drastisch toe'

zondag, 12 mei 2013 - Categorie: Berichten Nederland

Voor recente inormatie(12 mei 2013) zie:
www.alphenaandenrijn.nl/Inwoners/Natuur_en_milieu/Milieubeleid/Boomaantastingen/Kennis_over_onbekende_boomaantastingen/Documenten_Boomaantastingen/Factsheets .
en
www.alphenaandenrijn.nl/Inwoners/Natuur_en_milieu/Milieubeleid/Boomaantastingen/Kennis_over_onbekende_boomaantastingen .

Deze twee links werken niet meer via

archief.archiefweb.eu/alphenadrijn/Default.aspx .

onbekende boomaantastingen , invullen in het grijze zoekveld links
dan komt alles weer naar voren.


Eerdere informatie:
Gerelateerde site: www.boomaantastingen.nl/ .

Bron: Tuin en Landschap 24 aug. 2012

'Aantal onbekende boomaantastingen neemt drastisch toe'

Het aantal onbekende boomaantastingen neemt drastisch toe. Dat concludeert Bomenwacht Nederland naar aanleiding van driejarig onderzoek naar boomaantastingen in de gemeente Alphen aan den Rijn.

'Aantal onbekende boomaantastingen neemt drastisch toe' Volgens Bomenwacht Nederland zijn veel gemeenten niet op de hoogte van onbekende aandoeningen en wordt er niet op gemonitord. Het gaat om bastknobbels, bastlijnen, bastscheuren, bastvlekken en transparantie.

Uit het onderzoek naar 121 bomen, onderverdeeld in tien verschillende soorten, blijkt dat het aantal aantastingen sinds 2009 gemiddeld met 11% is toegenomen. Na drie jaar bleek 80% van de gecontroleerde bomen een of meer onbekende aantastingen te hebben.

Uit eerder onderzoek blijkt dat bodemomstandigheden of een tekort aan voedingsstoffen niet de oorzaak zijn van de aantastingen. Ook beschikbaarheid van water is uitgesloten als oorzaak.

Zeer urgent
Volgens de onderzoekers is de noodzaak van vervolgonderzoek zeer urgent, nu blijkt dat de vitaliteit van het bomenbestand sterk afneemt. Zij pleiten voor een landelijk onderzoek.

Het is volgens de onderzoekers voor 99% zeker dat er een milieufactor in het spel is. De onderzoekers noemen het zorgelijk dat de oorzaak na vele jaren onderzoek nog niet is gevonden.

Voor het originele artikel zie:
www.tuinenlandschap.nl/nieuws/6005/aantal-onbekende-boomaantastingen-neemt-drastisch-toe .

ook dit werkt niet meer, zie nieuwe link in de tekst hierboven
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie