Bergen op Zoom: Laatste stralingsvrije plek (witte zone) verdwijnt.

zaterdag, 18 augustus 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: BN De STem 17 aug. 2012

De Heen op het mobiele netwerk

Auteur: Wim van den Broek

DE HEEN - Mobiel bellen of gebeld worden in De Heen is vanaf volgend jaar een stuk eenvoudiger.
Telecombedrijf Vodafone heeft van het college van Steenbergen toestemming gekregen om een zendmast op te richten, die de laatste witte vlek op het gebied van mobiele telefonie binnen de gemeentegrenzen moet wegnemen.

De zendmast komt niet in het dorp zelf te staan - daar waren bewoners in het verleden op tegen - maar aan de rand van de Reinierpolder. De 37,5 meter hoge zendmast is toereikend om De Heen en de Heense polders van voldoende dekking te voorzien.

Wethouder Bert van Kesteren is blij dat het klaar is met de slechte ontvangst in het kerkdorp. ''De camping en de jachthaven trokken geregeld bij ons aan de bel. Maar ook voor hulpdiensten en andere burgers kan de bereikbaarheid van levensbelang zijn.''

De inwoners van De Heen stonden ambivalent tegenover de aanleg. Tegenover een goed netwerk stond de vrees voor straling door een zendmast die te dicht op de woningen zou komen te staan. ''Maar die discussie hebben we ondervangen met een mast achter de informatiekeet van Rijkswaterstaat bij de Reinierpolder. Daar woont niemand.'' Vodafone koopt de grond van de gemeente.

Voor het originele artikel zie:
www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/11542988/De-Heen-op-het-mobiele-netwerk.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie