Groningen: Rechtszitting in beroepszaak UMTS mast Eenrum 14 aug. a.s.

zaterdag, 11 augustus 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Rechtszitting in beroepszaak UMTS mast Eenrum

EENRUM – Op dinsdag 14 augustus aanstaande vindt om 14.00 uur ’s middags een zitting plaats voor de Rechtbank Groningen met betrekking tot de voorgenomen bouw van een UMTS mast aan de Aagtsweg in Eenrum.

Vierenvijftig bewoners van Eenrum zijn tegen het besluit van het college van B&W van de gemeente De Marne om bouwvergunning te verlenen in beroep gegaan.

Het steekt de bewoners dat het college zonder enig overleg met de Eenrumers samen met KPN een locatie heeft geprikt die KPN en de gemeente hebben gekozen. Een contract voor de pacht van de grond lag er al reeds voordat het besluit formeel genomen was.

Nu blijkt dat er in Eenrum grote weerstand tegen de gekozen locatie is, steken burgemeester en wethouders de hoofden in het zand, zo menen de bewoners. De belofte om met de bewoners in gesprek te gaan op een informatieavond wordt niet nagekomen.

Bijgevoegd bij het besluit van B&W is een rapport waarin de keuze voor de locatie aan de Aagtsweg door KPN wordt onderbouwd. Uit dat rapport blijkt dat er nog minstens twee andere locaties zijn waarop de mast kan worden geplaatst.

Het standpunt van de vierenvijftig bewoners is dan ook heel eenvoudig: plaats de mast op één van deze alternatieve locaties.

Voor het originele bericht zie:
www.noorderkrant.nl/nieuws/6882/rechtszitting-in-beroepszaak-umts-mast-eenrum/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rechtszitting-in-beroepszaak-umts-mast-eenrum .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie