Wageningen: Bewoners Wageningen Noord-West voeren actie tegen zendmast. Rechtszaak

woensdag, 08 augustus 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Hoog en Laag 6 aug. 2012
Update met toegevoegde links Rechtszaak 8 aug 2012

Bewoners Wageningen Noord-West voeren actie tegen zendmast

WAGENINGEN - Begin dit jaar heeft de gemeente Wageningen een vergunning verleend voor het plaatsen van een 40 meter hoge UMTS-zendmast bij de voetbalvelden op het sportpark Ketwich Verschuur in Noord-West. Een groot aantal bewoners uit de wijk hebben bezwaar aangetekend bij de gemeente. De gemeente heeft deze bezwaren afgewezen.

Een aantal bewoners heeft zich inmiddels verenigd in het comité tegen de zendmast en zullen zich de komende tijd laten horen bij de politiek en het gemeentebestuur.

'Onzorgvuldig'
Het comité is erg verontwaardigd: ,,De gemeente is erg onzorgvuldig geweest in haar procedure en de belangenafweging. Alle bezwaren die wij hebben als omwonenden worden categorisch van tafel geveegd.'' De bewoners willen nu een juridische procedure opstarten bij de rechtbank in Arnhem.

De bewoners van de woonwijk maken zich veel zorgen over hun gezondheid. ,,Uit veel wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat UMTS-masten een negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid. Ook is een waardedaling van de omliggende woningen te verwachten'', aldus het comité: ,,De gemeente had de belangen van de omwonenden moeten meewegen maar heeft dit onvoldoende gedaan. Nu is het stil en de gemeente wacht de juridische procedure af.''

De grootste vraag, die leeft in de wijk, is waarom de UMTS-mast eigenlijk geplaatst moet worden. ,,Van KPN horen wij dat zij dit doen voor toekomstige uitbreiding, maar is daar wel een extra mast voor nodig?'' De bewoners stappen nu naar de rechter om uitsluitsel te krijgen.

Voor het origineel zie:
www.hoogenlaag.nl .

Zie ook Omroep Gelderland `Rechtszaak om zendmast` op:
www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws-1/1703621/Rechtszaak-om-komst-zendmast-Wageningen.htm .

en de Gelderlander van 7 aug. 2012:
www.gelderlander.nl/voorpagina/devallei/11495699/Noordwest-naar-rechter-om-zendmast-op-sportpark.ece#reageren .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie