Asten: Meer tijd voor bezwaar mast.

zaterdag, 04 augustus 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Eindhovens Dagblad 3 aug. 2012

Meer tijd voor bezwaar mast

Auteur: door Irene van de Ven e-mail: i.vdven@ed.nl

ASTEN - Omwonenden van de Venbergweg hebben meer tijd om hun zienswijzen in te dienen over de komst van een UMTS-zendmast op een veld aan die weg in Asten.

De gemeente heeft de termijn waarin zij een besluit moet nemen over de aangevraagde omgevingsvergunning verlengd. Normaal gesproken moet er binnen acht weken een besluit liggen. Mede door de vakantieperiode en de gevoelige kwestie is dat besluit uitgesteld. ''De periode is nu met een paar weken verlengd'', aldus wethouder Theo Martens.

Het besluit om die termijn te verlengen was al door de gemeente genomen, voor omwonenden een gesprek hadden aangevraagd met de gemeente. Martens heeft deze week met enkele buurtbewoners gesproken.

''Ze maken zich inderdaad zorgen. Vooral over de onzekerheid over de gevolgen voor de gezondheid als je in de buurt van zo'n mast woont. Maar ook dat het beeld van het landschap verandert zien ze bijvoorbeeld niet zitten.''

Lees zaterdag 4 augustus meer in het ED

Voor het origineel zie:
www.ed.nl/regio/deurne-asten-someren/11474919/Meer-tijd-voor-bezwaar-mast.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie