KPN: Nog meer dekking, nog meer waanzin.

woensdag, 01 augustus 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Webwereld 1 aug. 2012

KPN vervangt mobiel netwerk, verbetert backup umts

Auteur: René Schoemaker

KPN start deze maand met de vernieuwing van zijn mobiele netwerken. De dekking wordt beter, de capaciteit uitgebreid. De telecomprovider zorgt voor extra backup bij zijn schakelstations.

KPN gaat 3900 apparatuurkasten en 11.500 antennes vervangen op alle antennelocaties in Nederland. De Base Station Controllers worden vervangen door nieuwe apparatuur waaraan extra backupvoorzieningen zijn gekoppeld, zegt de telco in een verklaring op de eigen website. De Base Station Controllers verbinden meerdere antennelocaties met het hoofdnetwerk.
Antennes vangen elkaar op

De vervanging van het netwerk wordt gefaseerd uitgevoerd. Werkzaamheden vinden niet plaats in elkaar grenzende locaties, bezweert KPN, waardoor de antennes het bereik van elkaar bij werkzaamheden kunnen opvangen. De vervanging van het gehele netwerk moet begin 2014 zijn gedaan.

De dekking van het netwerk moet zowel binnen- als buitenhuis met de vervanging worden verbeterd. ''Verder wordt het netwerk klaar gemaakt voor de toekomst'', zegt KPN, ''wat bijvoorbeeld de uitrol van de vierde generatie mobiele telecommunicatie (LTE) vergemakkelijkt.'' Verder zegt KPN dat de netwerken ''robuuster en energiezuiniger'' worden

Voor het origineel zie:
webwereld.nl/nieuws/111352/kpn-vervangt-mobiel-netwerk--verbetert-backup.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie