Beverwijk: Groen Links wordt lokaal wakker. Nu nog landelijk.

maandag, 16 juli 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Dichtbij 13 juli 2012

GroenLinks stelt vragen over schadelijke straling mobieltjes

Auteur: Marloes Mulders

BEVERWIJK - De GroenLinksfractie heeft vrijdag bekend gemaakt vragen te hebben gesteld aan Burgemeester en Wethouders van Haarlem over de schadelijke invloed van straling door mobieltjes.

Groenlinks raadslid Hessel Kruisman maakt zich zorgen over de blootstelling aan straling door mobiele telefoons en de mogelijk kankerverwekkende werking daarvan op kinderen.

Hij wijst erop dat het in Frankrijk sinds 2010 om gezondheidsredenen verboden is voor kinderen tot 14 jaar om op school een mobieltje te gebruiken.

“Stralingsschade door mobieltjes is niet bewezen, maar bij verhoogd risico op schade kunnen voorzorgsmaatregelen geen kwaad” vertelt Kruisman.

Vervolgens vertelt Kruisman: “Kinderschedels zijn dunner dan die van een volwassene. Kinderen bellen vaak en lang. Er is daarom bij kinderen sprake van een verhoogd risico op het krijgen van hersen- en oortumoren.”

De GroenLinksfractie vraagt aan Burgemeester en Wethouders of zij weet of er afspraken zijn binnen scholen over het gebruik van mobieltjes en of schoolbesturen op de hoogte zijn van de mogelijke gevaren.

GroenLinks vraagt ook of het College de verantwoordelijk minister wil oproepen tot landelijke regelgeving, beleid en voorlichting betreffende mobieltjesgebruik door kinderen op scholen.

Voor het origineel zie:
www.dichtbij.nl/zuid-kennemerland/regionaal-nieuws/artikel/2388925/groenlinks-stelt-vragen-over-schadelijke-straling-mobieltjes-.aspx .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie