Rheden: Onderzoek gratis internet in gemeente. Iedereen profijt?

donderdag, 05 juli 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gelderlander 30 juni 2012

Onderzoek gratis internet in gemeente Rheden

DE STEEG - Er komt een onderzoek naar gratis internet in heel de gemeente Rheden. De resultaten daarvan moeten voor het einde van dit jaar bekend zijn. De kosten van de eventuele aanleg van zo'n wifi-netwerk zijn voor rekening van het bedrijfsleven, benadrukt het Rhedense gemeentebestuur.

Het onderzoek moet echter feiten opleveren waarmee ondernemers over de streep getrokken kunnen worden. ''Iedereen zal er profijt van hebben'', zo verwacht wethouder Hans Elsenaar. ''We willen een gastvrije gemeente zijn en blijven. Daar hoort in deze tijd gratis wifi bij.''

Voor het originele bericht zie:
www.gelderlander.nl/voorpagina/veluwezoom_oost/11306922/Onderzoek-gratis-internet-in-gemeente-Rheden.ece?formmode=thanx&postingId=11332577#postcomment .

De Regiobode bericht over hetzelfde onderwerp:


Rheden krijgt mogelijk een gratis dekkend Wifi-netwerk in de hele gemeente. De gemeenteraad heeft opdracht gegeven om de mogelijkheden van zo’n draadloos netwerk voor internetverbinding te onderzoeken. Door dit netwerk gratis aan te bieden, moet de gemeente aantrekkelijker worden voor inwoners, bedrijven en toeristen. Rheden zou de eerste gemeente op de Veluwe zijn met zo’n dekend netwerk.

Volgens raadslid Willem Kruithof van het CDA is het onderzoek bedoeld om inzicht te krijgen in technieken die beschikbaar zijn en of deze betaalbaar zijn. Ook wordt onderzocht wat de ervaringen elders in het land zijn en welke gezondheidsaspecten er kunnen spelen. De opdracht van het onderzoek komt van het CDA, gesteund door VVD, PvdA, Gemeente Belangen en de SP. D66 en GrP stemden tegen. Het voorstel is met een meerderheid van 21 tegen 5 stemmen aangenomen.

Zie voor het origineel:
www.regiobodeonline.nl/nieuws/02-07-2012-11-55-regio-gratis-wifi-in-rheden/ .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie