Uithuizen: Verstandige directie basisschool De Schelp

maandag, 02 juli 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Nieuwsbrief De Schelp 21 juni 2012

Van de directie

Zendmasten

Waarom maak ik mij druk om drie UMTS masten op de toren? Wat is de reden voor die ongerustheid? De Nederlandse overheid stelt zich, in tegenstelling tot het buitenland, heel neutraal op. Men verklaart dat er geen reden is om aan te nemen dat UMTS schadelijk zouden kunnen zijn voor de volksgezondheid.

Wetenschappelijk is er namelijk geen aantoonbaar bewijs. In het buitenland is men wat voorzichtiger. Men waarschuwt de bevolking dat er mogelijk schade voor de gezondheid zou kunnen ontstaan wanneer mensen te dicht in de buurt van UMTS masten wonen of werken. In het buitenland zegt men dus niet dat UMTS masten schade aan de gezondheid toebrengen, maar men zegt ook niet dat dat niet zou kunnen gebeuren.

In Frankrijk gaat de overheid heel ver. Op sommige scholen is het verboden om tot de leeftijd van 16 jaar rond te lopen met een mobieltje op zak. Bellen is helemaal verboden, want Frankrijk denkt dat de straling van een mobieltje schade kan aanrichten bij kinderen als het ding te dicht bij het oor gehouden wordt. Het mobieltje werkt via de UMTS masten, dus de link tussen het gsmmetje en de mast is snel gelegd. Een mast is alleen tig keren sterker. Wilt u meer weten kijk dan op “Uitzending gemist” naar de uitzending van Zembla van vrijdag 1 juni.

Ik maak mij dus druk over die masten omdat ik die dingen niet in de buurt van mijn leerlingen, mijn collega’s, de ouders en mijzelf wil hebben. Ik vertegenwoordig het buitenlandse standpunt en luister even niet naar wat men in Nederland zegt.
Ik ben met de actiegroep van de buurt rond de school in gesprek. Op 20 juni praat ik met onze buurman over wat we met z’n allen zouden kunnen gaan doen. Zoals eerder geschreven: “Ik houd u op de hoogte”.

Voor het origineel zie:
www.rkbdeschelp.nl/index.php/nieuwsbrieven/205-nieuwsbrief-21-juni-2012 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie