Uitrol wifi in maatschappij neemt hand over hand toe. Groot probleem voor EHS'ers.

donderdag, 14 juni 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Van onze speciale correspondent 13 juni 2012:

Uitrol wifi in maatschappij neemt hand over hand toe, Groot probleem voor EHS'ers.

Naast de twaalf AH supermarkten waar sinds begin dit jaar als proef gratis WiFi wordt aangeboden, Is nu ook supermarktketen PLUS gevolgd.

Sinds juni 2012 hebben alle vestigingen gratis WiFi voor klanten. Navraag leverde op dat er altijd al WiFi was voor het personeel en voorraadbeheer; deze is nu opengesteld voor de klanten. Er zou geen sprake zijn van een krachtiger netwerk, de situatie is precies zoals hij was. Als dit al zo is, dan kan gratis WiFi toch zorgen voor meer draadloze velden, omdat meer mensen hun smartphone gaan gebruiken in de winkels voor bijvoorbeeld productinformatie.

C1000 heeft WiFi voor intern gebruik, maar niet voor klanten en op korte termijn zijn hier ook geen plannen voor.

Echter, Jumbo supermarkten zijn wel bezig met een landelijke WiFi uitrol en naar verwachting zullen binnen een half jaar alle winkels hierover beschikken. De markt vraagt erom en zo zijn ze hun klanten nog beter van dienst, is de reactie. De gezondheid van personeel en klanten vinden ze belangrijk, maar voor zover zij weten brengt WiFi naar hun stellige overtuiging geen schade toe aan gezondheid. Dit ondanks toegestuurde informatie waar het tegendeel in staat.

Maar nu wil het geval, dat de supermarktformules Jumbo en C1000 worden samengebracht onder het Jumbo-merk. Wat dit betekent voor gratis WiFi bij C1000 in de toekomst laat zich raden.

Ook de tuincafé's van Intratuin hebben sinds kort gratis WiFi voor hun klanten. Misschien nog niet overal, maar dat is een kwestie van tijd.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie