Hengelo: Voorbereiding zendmast in Groot Driene tijdelijk gestaakt. Eis omwonenden tot bouwstop.

donderdag, 31 mei 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: TC Tubantia 30 mei 2012

Voorbereiding zendmast even stilgelegd

HENGELO - KPN heeft de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van een zendmast in Groot Driene tijdelijk gestaakt. Dat is volgens een woordvoerster gebeurd omdat omwonenden van de Drienerwoldeweg een voorlopige voorziening hebben aangevraagd.

Hun aanvraag wordt donderdag behandeld door de Raad van State.

Bewoners hebben grote moeite met de bouw van een veertig meter hoge mast, vanwege gezondheidsrisico’s maar ook vanwege aantasting van het landschap. De zendmast komt op een plek waar de bebouwing ophoudt en het buitengebied van Driene begint. Vorig jaar januari hielden de bewoners een grote protestmanifestatie tegen de bouw van de mast.

Voor het originele bericht zie:
www.tctubantia.nl/regio/middentwente/11125891/Voorbereiding-zendmast-even-stilgelegd.ece .

Voor een eerdere relevante uitspraak van de Raad van State zie:
Juridische%20Informatie/6009 .

RTV Oost bericht in deze zaak op 31 mei 2012 als volgt:


De Raad van State gaat beoordelen of de gemeente Hengelo wel voldoende heeft gekeken naar alternatieve locaties voor een zendmast van KPN aan de Drienerwoldeweg.
Voorbereidende werkzaamheden voor zendmast

Ruim 80 bewoners van de wijk Groot Driene eisten vandaag bij de Raad een onmiddellijke bouwstop voor de mast. Volgens hen is een plek in het buitengebied veel geschikter dan de nu gekozen plek aan de rand van de wijk. De bewoners vinden dat de gemeente en KPN andere locaties veel te gemakkelijk hebben afgewezen.

KPN vindt andere locaties minder geschikt. De gemeente wil geen masten in het buitengebied, omdat dit het landschap aantast. De wijkbewoners brengen daar tegenin dat juist de omstreden huidige locatie in een waardevol essenlandschap ligt. De uitspraak volgt over twee weken.

Voor het origineel van dit bericht zie:
www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=145340 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie