Rhenen: Ophef over zendmast bij Achterberg.

vrijdag, 25 mei 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gelderlander 24 mei 2012

Ophef over zendmast bij Achterberg

RHENEN - De stichting Werkgroep Milieubeheer Rhenen en bewoners van Achterberg hebben bezwaar aangetekend tegen de komst van een UMTS-zendmast op de kruising van de Cuneraweg en Achter de Lijn in Achterberg, pal naast het spoor. De gemeente Rhenen verleende in januari een vergunning voor de bouw van een telecommunicatiemast door KPN. .

Dat zorgde voor wrevel bij omwonenden. In een hoorzitting van de Rhenense commissie voor de bezwaarschriften lieten zij woensdagavond weten dat ze boos zijn vanwege de manier waarop Rhenen heeft gehandeld.

Volgens de omwonenden zijn zij te weinig geïnformeerd en niet betrokken bij mogelijke alternatieven. Daarnaast vrezen ze de straling die van de paal afkomt. Al jaren is er internationaal discussie of de straling schadelijk is of niet. De gemeente Rhenen liet woensdag weten dat er geen aanleiding is de vergunning in te trekken.

Voor het origineel zie:
www.gelderlander.nl/voorpagina/devallei/11091566/Ophef-over-zendmast-bij-Achterberg.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie