Schagen: ''Informatie-avond'' mast Waarland. Dorpsraad bezorgd vanwege kankergevallen.

donderdag, 24 mei 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Belangrijk gerelateerd artikel: Berichten%20Internationaal/6715

Bron: Noordhollands Dagblad 23 mei 2012

Informatieavond UMTS mast Waarland.

WAARLAND - De metingen rond de UMTS-mast van Waarland hebben geen verontrustende cijfers opgeleverd. Toch houdt de gemeente aanstaande woensdag er een informatieavond over.

Eind maart vroeg de gemeente zo’n onderzoek aan bij de GGD omdat de dorpsraad meldde dat zes omwonenden van de mast (hersen) tumoren waren geconstateerd. Ook al worden de normen binnenkort aangescherpt; de metingen wijzen uit dat de gemeten straling maar één procent van wat nu is toegestaan. Dat betekent geen 61,4 volt per meter, wat is toegestaan, maar 0,61 procent en lager.

Voor het originele bericht zie:
www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/schagen/article15800423.ece/Informatieavond-UMTS-mast-Waarland?lref=vpll .

Opm. Stopumts:
Overal in Nederland wordt de bevolking met dezelfde redenering om de tuin geleid.
De stralingsbelasting is in Schagen inderdaad slechts 1 % van hetgeen is toegestaan, maar indien hetgeen is toegestaan 1000x te hoog is dan volgt daaruit dat de belasting wel degelijk nog steeds 10 x te hoog is.
Al jaren pleit Stopumts voor een onmiddellijke verlaging van de emissienormen naar 0,6 V/m met een zo spoedig mogelijke verdere verlaging naar 0,06 V/m in overeenstemming met de voorstellen van het Bio-initiative rapport.

Overigens is het persoonlijk gebruik van mobiele telefonie en de aanwezigheid van Dect telefoons (draadloze huistelefoons) waarschijnlijk van grotere invloed op het ontstaan van hersentumoren dan de aanwezigheid van zendmasten. Het IARC, het onderzoeksinstituut voor kanker van de Wereldgezondheidsorganisatie, heeft in mei 2011 echter alle radiofrequente straling geclassificeerd als ''mogelijk kankerverwekkend''.

Zie ook onze samenvatting van de gezondheidsgevaren van draadloze technologie op: Artikelen/6740
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie