Beuningen: KPN mag waarschijnlijk UMTS-masten plaatsen

dinsdag, 15 mei 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gelderlander 15 mei 2012

KPN mag waarschijnlijk UMTS-masten plaatsen

Auteur: Hai Voeten

BEUNINGEN/EWIJK - Telecomprovider KPN krijgt van de gemeente Beuningen waarschijnlijk toestemming voor het plaatsen van diverse UMTS-masten of -antennes.

Voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld smartphones of laptops zijn die masten van belang. De gemeente Beuningen staat nu nog bekend om de slechte dekking. Op sommige plaatsen hebben telefoons geen of slecht bereik. Juist om dat probleem te verhelpen wil KPN extra antennes plaatsen. Die zouden een gegarandeerde dekking binnen de gemeentegrenzen mogelijk maken.

De gemeente was enthousiast over het initiatief. Ook vond het college van burgemeester en wethouders het een goed idee om op enkele plekken de nieuwe UMTS-antennes in de zogeheten WAP-palen te hangen. Die alarmeringspalen zijn geschikt voor het bijplaatsen van UMTS-antennes.

Minder enthousiast waren de politieke partijen. De gemeenteraad bepaalde begin april dat er een informatieavond moet komen waar politiek en burger te horen krijgen hoe het zit met stralingsantennes, gezondheid en veiligheid.

Voor het origineel zie:
www.gelderlander.nl/voorpagina/wijchenbeuningen/11039454/KPN-mag-waarschijnlijk-UMTS-masten-plaatsen.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie