Deurne: Walsberg voor rechter om zendmast

donderdag, 05 april 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Eindhovens Dagblad 5 april 2012

Walsberg voor rechter om zendmast

DEN BOSCH - Zo'n 35 Walsbergers hebben woensdag voor de rechtbank in Den Bosch geageerd tegen de voorgenomen plaatsing van een UMTS-mast aan de Langstraat.

De locatie die KPN heeft uitgekozen en de gemeente Deurne heeft vergund - schuin achter het parkeerterrein van café-zaal Van de Putten – kan niet op instemming rekenen bij de inwoners van de Deurnese wijk. In de zitting van woensdagochtend richtten zij zich vooral op de fouten die zouden zijn gemaakt in de procedure, met name bij de bekendmaking van de bouwaanvraag en het ontwerpbesluit.

Het dossier rond de zendmast in Deurne-Walsberg loopt al zo'n vier jaar. In mei 2008 diende KPN al een aanvraag in voor de locatie tegenover Langstraat 3. Die keuze leidde tot veel commotie bij omwonenden. Waarom moest die mast per se in het hart van de wijk staan? Bovendien rezen veel vragen over de gezondheidsrisico's. Uiteindelijk besloot KPN in overleg met de gemeente naar alternatieven uit te kijken. Eén andere plek voldeed aan de eisen van dekkingsgraad en storingsgevoeligheid: Hornveld 4. Maar toen op een informatie-avond enkele omwonenden van die locatie direct kritiek uitten, besloot KPN om de reeds ingezette procedure voor de Langstraat te vervolgen.

Vertegenwoordigers van de gemeente Deurne weerlegden in de zitting van woensdag de kritiek van de Walsbergers. Zij stelden dat de gevolgde procedures voldoen aan alle wettelijke normen en eisen.

De rechtbank doet over uiterlijk zes weken uitspraak.

Lees meer in het ED van donderdag 5 april 2012.

Voor het originele bericht zie:
www.ed.nl/regio/deurne-asten-someren/10802354/Walsberg-voor-rechter-om-zendmast.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie