Capelle a/d IJssel: ''Informatiebijeenkomst'' over plaatsing antennemast Sportpark 't Slot

vrijdag, 23 maart 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Krimpenerwaard Dichtbij 22 maart 2012

Informatiebijeenkomst over plaatsing antennemast Sportpark 't Slot

Auteur: Mark Vogel,

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VenJ) is van plan om op het terrein van Sportpark ‘t Slot en nabij de waterzuivering aan de Groenedijk, een antennemast te plaatsen voor het landelijk communicatienetwerk C2000. De antennemast is belangrijk voor kwalitatief goede communicatie tussen politie, brandweer en ambulancediensten.

Onderzoek naar aanleiding van storingsmeldingen heeft uitgewezen dat het communicatienetwerk op genoemde locatie in de woonomgeving onvoldoende radiodekking heeft. Om de communicatie te verbeteren is de bouw van de antennemasten noodzakelijk.

Om de inwoners te informeren over de realisatie van de antennemasten, wordt iedereen uitgenodigd een bewonersbijeenkomst bij te wonen:

Woensdag 28 maart 2012, om 19.00 uur
Gemeentewerf, Groenedijk 10, Capelle aan den IJssel. Omwonenden Sportpark ‘t Slot.

Donderdag 29 maart 2012, om 19.30 uur
Comenius College (aula), Lijstersingel 2, Capelle aan den IJssel. Tijdens deze bijeenkomsten komen alle aspecten rondom de bouw van de antennemasten aan bod. Deskundigen, waaronder een adviseur van het Nederlands Antennebureau, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Bezwaar
Vanwege het elementaire belang van het C2000 communicatienetwerk voor noodhulp, is in 2004 bij wet bepaald dat voor deze antennemasten geen omgevingsvergunningen nodig zijn. Dit houdt in dat er geen bezwaar tegen de komst van een C2000 antennemast kan worden ingediend.

Voor het originele bericht zie:
www.dichtbij.nl/krimpenerwaard/regionaal-nieuws/artikel/2301061/informatiebijeenkomst-over-plaatsing-antennemast-sportpark-t-slot.aspx .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie