Zo ver is de draadloze maatschappij gezonken: ''Geniaal. Maak mobiele hotspots van zwervers''.

dinsdag, 13 maart 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Voor een beter leesbaar (Engelstalig) artikel in stijl over hetzelfde onderwerp zie:
www.emfacts.com/2009/03/1040-the-brave-new-world-of-microwave-home-heating/ .


Bron: Geen Stijl 12 maart 2012

Wat hebben drukke stadscentra te weinig? Mobiel bereik om te kunnen twitteren / facebooken / 4squaren / wordfeuden / drawsomethingen. Wat hebben drukke stadscentra te veel? Zwervers, junks en overig buitenleefpubliek. In een geniale mix van vraag & irritatie heeft een marketingbedrijfje op SxSW in Texas dertien zwervers omgebouwd tot mobiele hotspot. Kwestie van een 4G-antenne, een pinapparaat en een shirtje met Ik Ben Een Hotspot omhangen.

Voilà: businessmodel voor berooide buitenwoners. Achterliggende gedachte: niemand koopt nog straatkranten, de mensen willen internet. Stukje marktwerking, met verdienmodel voor sloebers die gestrand zijn in de berm van de Digital Age. Stuk menselijker dan Bum Fights. Iedereen blij dus. Oh nee wacht. De meningen zijn verdeeld. Want onethisch & dystopisch. Mensen zijn geen hardware!!1! Terwijl er volop voordelen aan dit charitatieve cynisme kleven. Nooit meer dat licht schurende schuldgevoel als je met een volle tas Bonusaanbiedingen de opdringerig groetende Straatnieuwsverkoper bij de ingang negeert, omdat hij op het station mensen wifi staat te verkopen.

Zwervers die geld verdienen door in hun standaardhouding (half bewusteloos van het euroshopperbier) op een parkbankje liggen, zodat picknickyuppen hun rosé & cupcakes kunnen twitteren. Toeristen die goedkoop stadswandelingen kunnen googlemappen door een dakloze op sleeptouw te nemen. Als je de Damschreeuwer met zo'n antenne uitrust, heeft zelfs Bea altijd een hotspot in de buurt. Wat de moderne maatschappij nodig heeft, is meer mensen zoals Clarence.

Voor het origineel met hyperlinks zie:
www.geenstijl.nl/ .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie