Driebergen: Strijd om zendmast verdiept zich.

vrijdag, 09 maart 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Nieuwsblad de Kaap / Stichtse Courant 8 maart 2012

Strijd om zendmast verdiept zich

Auteur: Jan de Beer

DRIEBERGEN - De commotie die eind vorig jaar ontstond over het plaatsen van een KPN-zendmast voor mobiele telefonie op het appartementencomplex Janshof in Driebergen, is inmiddels uitgegroeid tot een scherp conflict tussen omwonenden en woningcorporatie Heuvelrug Wonen. De omwonenden eisen dat het besluit tot plaatsing van de mast herzien wordt of dat er op zijn minst een herstemming plaatsvindt, maar Jos Sleyfer, directeur van Heuvelrug Wonen, blijft bij zijn standpunt dat aan alle wettelijke voorwaarden is voldaan. ,,Ik heb geen enkele aanwijzing dat de enquête die over plaatsing van de mast is gehouden, niet deugdelijk zou zijn geweest'', zegt hij. De omwonenden betwisten dat en willen een kort geding aanspannen.

Kernpunt van de strijd is het vermeende schadelijke effect op de gezondheid van dergelijke zendmasten. Hoewel de meningen van deskundigen hierover nog altijd zeer verdeeld zijn, vinden de omwonenden dat het risico van straling dermate onzeker is dat de zendmast uit deze druk bevolkte wijk geweerd moet worden.

Vanavond vindt in Nieuw Salem een door Heuvelrug Wonen georganiseerde informatieavond plaats over de zendmast. Ongetwijfeld zal de discussie daar flink oplaaien. ,,Dat zou kunnen'', zegt Jos Sleyfer, maar knoopt daar nadrukkelijk de boodschap aan vast dat de avond 'niet bedoeld is om het plaatsingplan terug te draaien'. Overigens is er vanavond op precies dezelfde tijd in het Science Café van restaurant La Porte bij het station een lezing door professor Lebret over de risico's van dit soort zendmasten. Wellicht interessant in het kader van de huidige commotie, maar de gelijktijdige info-avond in Nieuw Salem maakt het bijwonen van die lezing nogal ingewikkeld. Toeval? ''Natuurlijk niet'', zeggen de omwonenden van de Janshof.

Lees het complete artikel in de StichtseCourant.nl/NieuwsbladDeKaap.nl van 8 maart 2012.

Voor het origineel zie:
www.nieuwsbladdekaap.nl/lokaal/strijd_om_zendmast_verdiept_zich_23168322.html#com .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie