Beuningen: 'Umts-masten zouden geen risico vormen in Beuningen'

dinsdag, 06 maart 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gelderlander 6 maart 2012

'Umts-masten vormen geen risico in Beuningen'

Auteur: Hai Voeten

De KPN wil in alarmpaal aan de Wolfsbossingel in Beuningen een umts-antenne.

BEUNINGEN - Het plaatsen van nieuwe umts-antennes in de gemeente Beuningen levert geen gezondheidsrisico's op voor de bevolking. Zowel de gezondheidsraad als de GGD heeft volgens het college een positief advies afgegeven voor het plaatsen van nieuwe antennes voor draadloze communicatie.

Verschillende politieke partijen vroegen om extra informatie aan het college van burgemeester en wethouders, omdat dat KPN toestemming wilde geven om nieuwe umts-masten te plaatsen in de alarmeringspalen aan de Console op Sportpark Schoenaker, aan de Wolfsbossingel en aan de Zilverwerf.

Een vierde antenne zou moeten komen in een nog aan te leggen vakwerkmast op het parkeerterrein van sportpark Winssen. In Beuningen is al eerder door de gemeenteraad vastgelegd dat antennes niet op woongebouwen of verzorgingshuizen mogen staan. Ook al lijkt de straling van umts-masten onschadelijk, om risico's te verkleinen zouden masten beter niet binnen de bebouwde kom kunnen staan. De plaatsing van de KPN-antennes houdt daar maar ten dele rekening mee.

KPN wil de extra masten plaatsen om een betere dekking voor het mobiele netwerk te bereiken. Tegen enkele masten is bezwaar aangetekend.

Voor het origineel zie:
www.gelderlander.nl/voorpagina/wijchenbeuningen/10600297/Umts-masten-vormen-geen-risico-in-Beuningen.ece .

Opm. Stopumts:
Zullen de Gezondheidsraad en de GGD ooit verantwoording af moeten leggen voor hun gezondheidsschadelijke adviezen?Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie