Waalre: Omstreden zendmast bij gemeentehuis

dinsdag, 28 februari 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Eindhovens Dagblad 27 febr. 2012

Omstreden zendmast bij gemeentehuis in Waalre

WAALRE - De veel bediscussieerde zendmast voor het communicatienetwerk C2000 voor hulpdiensten is bij het gemeentehuis in Waalre geplaatst.

Met de mast hoopt het ministerie van Veiligheid en Justitie het gebrekkige bereik van het communicatiesysteem in delen van Waalre te verhelpen.

In het najaar van 2009 zorgde de mogelijke plaatsing nog voor heel wat ophef onder omwonenden van het boerenbondterrein aan de Willibrorduslaan. Daar zou de mast in eerste instantie geplaatst worden. Buurtbewoners waren verontwaardigd dat ze door het ministerie onvoldoende geïnformeerd waren. Daarnaast maakten ze zich ongerust over de eventuele schadelijke gevolgen van straling.

Na overleg tussen alle partijen werd vervolgens het terrein van het gemeentehuis gekozen als nieuwe locatie. De 45 meter hoge mast staat links van het gemeentehuis, aan de kant van de Antoon Coolenlaan.

Voor het originele bericht zie:
www.ed.nl/regio/eindhovenregio/10552907/Omstreden-zendmast-bij-gemeentehuis-in-Waalre.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie