Aarlanderveen: Column SP raadslid in Alphens Dagblad, ''Providers zien nooit problemen…''.

donderdag, 23 februari 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Alphens Nieuwsblad 22 febr. 2012

Column Ronald Pleij over: UMTS masten

Auteur: Ronald Pleij

Mobiele telefoonproviders zien nooit problemen…

Vorige week dinsdag eens een bijeenkomst bijgewoond van de “commissie beroep en bezwaarschriften” van onze gemeente. Ik kom hier eigenlijk nooit, maar ik was nu getriggerd omdat het over een bezwaar tegen een UMTS mast in Aarlanderveen ging. Heeft u waarschijnlijk wel iets over gelezen. Ook het Alphens Nieuwsblad, de site en Alphens.nl meldden eerder hierover.

Kort het verhaal. KPN heeft al een tijd geleden een vergunningaanvraag bij de gemeente gedaan om UMTS antennes in de kerk van Aarlanderveen aan het Noordeinde te hangen. U weet wel die dingen die we nodig hebben om lekker mobiel te kunnen internetten enzo. Oftewel masten die zorgen voor ontvangst en doorzenden van EMS (elektro magnetische straling) die dus weer voor dat internetten zorgen. In eerste instantie had het kerkbestuur toestemming gegeven, want er konden weer een paar eurootjes verdiend worden. En naar aanleiding van de uitslag van het onderzoek van de commissie Deetman, kan de RK kerk wel wat pegels gebruiken…

Ook de gemeente had al een vergunning afgegeven, want KPN en de kerk “voldeden aan alle regels”. Tot de buurtbewoners het in de gaten kregen en in opstand kwamen en een terechte, goede actie begonnen. Niet onbelangrijk om te melden is het feit dat die buurtbewoners tijdens overleggen zogenaamd vertegenwoordigd waren, door een lid van de BVA ( Belangenvereniging A’veen). Daar wisten die buurtbewoners niets van af!! Alsof een bestuurslid van de BVA het woord mag voeren voor al de 1200 inwoners van A’veen! Door de steeds grotere groep verontruste buurtbewoners heeft het kerkbestuur nog niet zo lang geleden “gezien de commotie”, dus toch maar afgezien van plaatsing. Toch nog een hoorzitting. Wat een farce.

Een slecht voorbereidde juridische medewerker van de gemeente, en een juridische tang van de KPN die weer zo’n standaardverhaal afstak wat al die providercowboys afsteken. Dat het allemaal juridisch kan, voldoen aan alle eisen, straling is natuurlijk niet schadelijk (kwam ze weer met dat belachelijke Zwitserse onderzoek aan uit 2006; betaald door diezelfde telecomboys en de NL overheid, en zo dom uitgevoerd!! ( Artikelen/4642/het_zwitserse_onderzoek_is_zoek! .) en nog meer van die commerciële KPN prietpraat. En dan dat gel.. over dat Aarlanderveen het nodig heeft, en er dus dan maar een mast van 40 meter hoog moet komen.

Wat een onzin; er is dekking zat, alleen zijn we zelf zo dom dat we steeds sneller en op de meest onmogelijke plekken moeten kunnen internetten, twitteren etc.
Mijn simpele GSM van vier tientjes doet het prima, ik kan bellen en sms-en. Waarvoor die dingen dus ooit zijn uitgevonden. Twitteren, internetten etc. doe ik thuis wel achter mijn laptop, met een snoertje.

Hoef ik niet te kunnen als ik aan het fietsen ben bij de Nieuwkoopse plassen…

Columnist Ronald Pleij schrijft wekelijks een column op de website van het Alphens Nieuwsblad over Alphense zaken die hem opvallen. Pleij is raadslid voor de SP.

Voor het origineel met foto zie:
www.deweekkrant.nl/artikel/2012/februari/20/column_ronald_pleij_over_umts_masten .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie