Beuningen: UMTS-masten toch in Beuningse alarmpalen

woensdag, 08 februari 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gelderlander 8 febr. 2012

UMTS-masten toch in Beuningse alarmpalen

Auteur: Hai Voeten

BEUNINGEN - Telefoonprovider KPN mag UMTS-antennes bevestigen aan zogeheten WAS-palen (waarschuwings- en alarmeringssysteem) op de Console en aan de Wolfsbossingel in Beuningen.

Die toestemming had het college van burgemeester en wethouders al eerder gegeven. Maar gisteren stelden de oppositiepartijen CDA, PvdA en GroenLinks die instemming ter discussie. Frans Houben (GL) diende namens de drie partijen een motie in om de zendantennes te verbieden op de voorgestelde plekken. De reden: de masten staan in woongebieden en eerder heeft Beuningse gemeenteraad vastgelegd dat zendmasten liefst buiten de bebouwde kom moesten staan.

Na een discussie werd duidelijk dat de motie niet voldoende steun zou krijgen. Burgemeester Zijlmans stelde de gemeenteraad voor om de procedure zoals die gevolgd was nog eens op papier te zetten en de raad inzicht te geven in de besluitvorming. Daarmee was de zaak beklonken.

Voor het originele bericht zie:
www.gelderlander.nl/voorpagina/wijchenbeuningen/10424194/UMTS-masten-toch-in-Beuningse-alarmpalen.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie