Elst: Rechter zoekt compromis in slepende kwestie rond zendmast .

donderdag, 02 februari 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Rhenense Betuwse Courant 1 febr. 2012

Zendmast Elst: compromis gezocht

UTRECHT/ELST - Een compromis. Dat wil de Utrechtse rechter mr. J.R. van Es-de Vries zien te bereiken in de slepende kwestie over de bouw van een UMTS-mast aan de Sportweg in Elst. Gisteren diende het beroep dat telefoonmaatschappij Vodafone had aangespannen tegen het gemeentebestuur van Rhenen bij de bestuursrechter in Utrecht. Vodafone probeert sinds 2005 vergunning te krijgen voor de bouw van een 37,5 meter hoge mast.

Aanvankelijk werd die vergunning niet verleend, omdat beleid voor de bouw van dergelijke masten ontbrak. In 2010 lag er een gemeentelijke notitie en werd de vergunning wèl verleend. Dat was reden voor zo’n dertig Elsternaren, de Werkgroep Milieubeheer Rhenen (WMR) en de Vereniging voor Dorpsbelangen Elst om bezwaar aan te tekenen. Na behandeling van die bezwaren, werd de vergunning ingetrokken. Elst blij, maar Vodafone ging in beroep.

Dat diende dus gisteren. De rechter stuurde daarin expliciet op een compromis aan en vroeg aan zowel Vodafone als aan de Elsternaren en vertegenwoordigers van WMR en Dorpsbelangen of een alternatieve locatie bespreekbaar was. Hoewel Vodafonewoordvoerder Steman vooral over de gemeentelijke voorwaarden wilde spreken, liet hij doorschemeren dat over een alternatieve locatie te praten valt. Ook de bewoners van Elst, de WMR en Dorpsbelangen Elst willen daarover denken, ook al omdat de noodzaak van een nieuwe mast, ook voor hen duidelijk is: de gsm-ontvangst in en om het dorp is matig.

mr. Van Es doet op 13 maart uitspraak, mogelijk is de zaak dan nog niet helder en wordt het een tussenuitspraak.

Voor het originele bericht zie:
http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=2128063Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie