Haren: Verzet in Biezenmortel tegen UMTS-mast.

dinsdag, 31 januari 2012 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Brabants Dagblad 30 jan. 2011

Auteur: Alex van Lanen

Verzet in Biezenmortel tegen UMTS-mast
BIEZENMORTEL - De plannen voor plaatsing van een UMTS-mast aan de zuidkant van Biezenmortel hebben geleid tot onrust onder omwonenden. Ze hebben een brief met 44 handtekeningen overhandigd aan wethouder Eric van den Dungen.

Gerard Berkelmans zamelde de handtekeningen in. ''Er is grif op gereageerd'', vertelt hij. ''Zeker als je bedenkt dat hier niet zo veel bewoning is.'' De Biezenmortelnaren zitten niet te wachten op de mobiele telefoniemast en de straling die die met zich meebrengt, maar vooral zijn ze boos over de manier waarop de gemeente procedure rond de vergunningverlening heeft aangepakt.

De vergunningaanvraag is gepubliceerd in huis-aan-huisblad De Leye. Maar omdat dat in de vakantieperiode (augustus) gebeurde, is het volgens Berkelmans door veel bewoners gemist. Bovendien was in die publicatie sprake van 'Capucijnenstraat ongenummerd', wat in de ogen van Berkelmans te vaag is. ''De Capucijnenstraat is anderhalve kilometer lang.''

De termijn om bezwaar te maken tegen de vergunningsaanvraag van Ericsson is inmiddels verlopen. ''Toch vinden we het belangrijk om dit signaal af te geven'', aldus Berkelmans. Of er nog mogelijkheden zijn om de komst van de mast aan te vechten, gaat Berkelmans nu onderzoeken. Een gemeentewoordvoerster zegt van niet.

Voor het originele bericht zie:
bd.nl/nieuws/haaren/verzet-in-biezenmortel-tegen-umts-mast-1.137995 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie