Borculo: ‘Huiswerk UMTS-mast moet over’

vrijdag, 23 december 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: TC Tubantia 22 dec. 2011

‘Huiswerk UMTS-mast moet over’

BORCULO - De komst van een UMTS-mast aan de Lebbenbruggedijk is nog lang niet zeker. De bezwaarschriftencommissie geeft de bezorgde buurtbewoners op een aantal punten gelijk. De KPN heeft de voorbereidende werkzaamheden voorlopig gestaakt.

De bezwaarschriftencommissie van de gemeente Berkelland laat er geen misverstand over bestaan: het college van B en W had zorgvuldiger te werk moeten gaan. Er is met name kritiek op de ruimtelijke onderbouwing van het besluit om de KPN een bouwvergunning te geven voor het plaatsen van een UMTS-mast aan de Lebbenbruggedijk ter hoogte van nummer 30.

Negen gezinnen in de buurt en de stichting StralingsArm verzetten zich tegen de komst van de 36 meter gsm-mast. De mast, die de mobiele telefonie van en naar wijk ’t Elbrink moet ondersteunen, zorgt voor grote onrust in de buurt.

Meer over deze zaak in de Tubantia van vrijdag 23 dec. 2011

Voor het origineel zie:
www.tctubantia.nl/regio/achterhoek/10127073/Huiswerk-UMTSmast-moet-over.ece?formmode=thanx&postingId=10131135 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie