Goirle: Vodafone knokt voor antennemast

vrijdag, 23 december 2011 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Brabants Dagblad 23 dec. 2011

Vodafone knokt voor antennemast in Goirle

BREDA - Aan internetten en mobiel bellen zijn allerlei maatschappelijke belangen verbonden. Denk aan Amber Alert, 112 of het dataverkeer tussen ambulance en ziekenhuis. Een netwerk voor mobiele telefonie en dataverkeer is dan ook haast een nutsvoorziening geworden. Dat betoogde juriste Brouwers donderdag in de rechtbank in Breda.

Zij pleitte namens Vodafone voor een antennemast op een veldje met kerstbomen aan de Abcovensedijk in Goirle.

Het college weigert echter ontheffing te verlenen voor zo'n mast voor gms en umts. Aanvankelijk leek het daar nog wel toe, maar het protest van tientallen buurtbewoners bracht het dagelijks gemeentebestuur op andere gedachten.

B. en W. vindt nu ook dat een mast niet op deze plek past. Zo'n paal van 37 meter hoog zou de horizon vervuilen en een aantasting betekenen van landschappelijke waarden.

Volgens Vodafone is een mast op deze plek niet strijdig met het antennebeleid, omdat die technisch noodzakelijk is. De antenne op de schoorsteen van Van Puijenbroek aan de Bergstraat verdwijnt op termijn. En dan heeft de telefoonmaatschappij een 'dekkingsgat': klanten van Vodafone hebben daar geen mobiel bereik. Ze zei dat Vodafone allerlei andere locaties heeft onderzocht, maar dat die geen van alle geschikt waren.

Buurtbewoner Hartzema bestrijdt dat. ''Waarom kan er geen antenne worden geplaatst op het dak van sporthal De Haspel? Of in de buurt van een school. En dan op zo'n manier dat kinderen niet in de mast kunnen klimmen? En waarom trekt Vodafone niet op met andere aanbieders van mobiele telefonie?''

Voor het origineel zie:
bd.nl/nieuws/goirle/vodafone-knokt-voor-antennemast-in-goirle-1.132555 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie